Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 2 februari 2021

Apple wil meer helderheid en komt met nieuwe richtlijnen voor App Store

Apple heeft nieuwe richtlijnen gepubliceerd voor ontwikkelaars die hun applicaties willen publiceren in de App Store. Zo worden er onder meer bestaande richtlijnen aangepast en wordt er alvast rekening gehouden met de in iOS 14.5 geïntroduceerde App Tracking Transparency.

De eerste nieuwe richtlijn is 5.1.2(i) en die heeft te maken met de App Tracking Transparency. Ontwikkelaars moeten voortaan expliciet toegang vragen aan gebruikers of ze hen mogen volgen. Geeft een gebruiker geen toestemming, dan kunnen er dus geen persoonlijke gegevens verzameld worden. Dit is een onderdeel waar Apple al een flinke tijd aan werkt, in elk geval sinds de lancering van iOS 14.

Nieuwe richtlijnen voor de App Store

Vorige week kondigde Apple nog aan dat de nieuwe richtlijnen met betrekking tot App Tracking ingaan met de lancering van iOS 14.5, waar nu de eerste informatie over naar buiten komt.

You must receive explicit permission from users via the App Tracking Transparency APIs to track their activity. Learn more about tracking.

In het verlengde van de nieuwe richtlijnen omtrent App Tracking, brengt Apple tevens SKAdNetwork 2.2- and Private Click Measurement-api’s onder de aandacht (api’s zijn tools voor ontwikkelaars). Deze tools zijn beschikbaar voor ontwikkelaars die op zoek zijn naar alternatieven voor manieren waarop gebruikers gevolgd kunnen worden. Ze worden gezien als minder indringend.

App Tracking Transparency in iOS 14.5

Met SKAdNetwork 2.2 kunnen ontwikkelaars advertenties weergeven en checken hoe efficiënt ze zijn, zonder dat dit ten koste gaat van de privacy van de gebruiker. Ook Private Click Measurement staat in het teken van privacy. Met deze api kunnen advertentienetwerken kijken hoe goed advertenties het doen en zien hoe vaak ergens op geklikt wordt, maar dan op een manier waarop privacy niet in het geding komt.

App Tracking Transparency komt dus met de release van iOS 14.5. Die update wordt in de lente van 2021 verwacht, maar een precieze releasedatum is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple wil meer helderheid en komt met nieuwe richtlijnen voor App Store
Sluiten