Night
Night Nieuws 17 februari 2021

Apple past injectienaald-emoji aan

Apple gaat de emoji van de injectienaald aanpassen in een toekomstige software-update. Het bedrijf verwijdert de druppels bloed en de rode inhoud, zo meldde CNN gisteren.

De injectienaald is al langer onderdeel van het emoji-pakket binnen iOS en macOS. Echter bevat die op dit moment nog druppels bloed en is ook de spuit zelf rood gevuld. Apple zou de emoji aangepast hebben als gevolg van de huidige corona-pandemie. “Door het bloed te verwijderen, wordt deze emoji veelzijdiger en wordt de misvatting, dat er bij een vaccinatie bloed aan te pas komt, weggenomen”, aldus Jeremy Burge van Emojipedia.

Het is volgens hem te kort door de bocht om te stellen dat de aanpassing van de injectienaald ervoor zal zorgen dat meer mensen zich zullen laten vaccineren. “Maar het kan geen kwaad de emoji aan te passen”, vindt Burge.

De vernieuwde emoji is nu al te bekijken in de bèta-versie van iOS 14.5.

Aanpassing injectienaald
Apple past de injectienaald emoji aan.

Apple paste vaker Emoji aan

Het is overigens niet de eerste keer dat Apple een emoji aanpast tijdens de huidige corona-pandemie. Eerder werd ook al de smiley met mondkapje aangepast. De verandering? De nieuwe versie heeft nu wenkbrauwen en vrolijkere ogen. De achterliggende gedachte zal ongetwijfeld zijn geweest, dat het dragen van een mondkapje een positievere uitstraling moest krijgen.

Reageer op artikel:
Apple past injectienaald-emoji aan
Sluiten