Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 19 februari 2021
Leestijd: 2 minuten

Apple ontwikkelt MagSafe battery pack voor iPhone 12

Apple werkt hard aan een MagSafe Battery Pack voor de iPhone 12. Toch lijkt niet alles geheel volgens plan te gaan.

Elke generatie iPhone heeft wel zijn eigen Battery Pack waarmee je langer door kunt gaan met je smartphone zonder tussentijds op te laden. Nu komt er ook weer een aan voor de iPhone 12 meldt Mark Gurman van Bloomberg.

MagSafe zorgt voor verandering

De iPhone 12 is natuurlijk anders dan de voorgaande modellen. Het is de eerste smartphone die gebruik maakt van MagSafe, waardoor accessoires aan de telefoon vast blijven zitten door magnetisme. Zo is de Wallet inmiddels al een tijdje uit en zijn er ook andere hoesjes te krijgen. Het Battery Pack laat nog even op zich wachten, maar Apple is druk aan het werk om deze af te krijgen.

Volgens Bloomberg krijgt het Battery Pack hetzelfde design als de wallet voor de iPhone 12. Een van de prototypes heeft echter een rubberen laag. Daarmee lijkt het design veel op de voorgaande versies van het accessoire.

Problemen voor het Battery Pack voor de iPhone 12

Toch gaat nog niet alles goed met de ontwikkeling. Er zijn problemen met de software. iOS geeft soms aan dat het Battery Pack aan het oververhitten is, terwijl dat niet het geval is. Er zijn daarom volgens Bloomberg nog zorgen of het Battery Pack weldegelijk wordt uitgegeven. Het is niet bekend of het als vervanging ook bezig is aan een standaard batterij die we kennen van de eerdere modellen.

De grote vraag is natuurlijk in hoever het mogelijk is om een goede accu te maken die vast blijft zitten door MagSafe. Het mag natuurlijk niet te zwaar zijn, want anders zou deze gemakkelijk los kunnen raken.

Eerder hintte de beta van iOS van 14.5 nog op de komst van de MagSafe accu. Steve Moser ontdekte dat er een mobile charger mode inzat zodat een Battery Pack gericht kan opladen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple ontwikkelt MagSafe battery pack voor iPhone 12
Sluiten