Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 25 februari 2021

Gratis variant van Apple Music? Dat kunnen we wel uit ons hoofd halen!

Wie gebruik wil maken van Apple Music heeft, in tegenstelling tot Spotify, geen mogelijkheid om te kiezen voor een gratis optie. De hoop was er misschien dat dit in de toekomst zou veranderen, maar daar hoeven gebruikers duidelijk niet op te rekenen.

In een gesprek met leden van het Britse Parlement heeft Apple’s Global Senior Director of Music Publishing Elean Segal duidelijk gemaakt dat Apple Music niet gratis te gebruiken zal zijn. Dat is het nieuws dat Musically vandaag brengt.

Apple Music niet gratis te gebruiken

Elean Segal heeft zich tegenover drie leden van het comité over Digital, Culture, Media en Sport in het Verenigd Koninkrijk uitgesproken over Apple Music. Het trio vroeg Apple’s Global Senior Director of Music Publishing naar de prijzen van de abonnementen van de dienst en de interesse in een gratis variant. Iets dat concurrenten als Spotify en Amazon bijvoorbeeld wel aanbieden.

Het zou betekenen dat Apple gebruik zou moeten maken van advertenties voor extra omzet. Iets dat volgens Segal zeker niet zal werken. “Een gratis abonnement zal niet voor genoeg omzet kunnen zorgen om een gezond ecosysteem te ondersteunen”, liet hij weten. Daarbij liet hij ook weten dat dit tegen de normen en waarden van het bedrijf ingaat. Apple staat bekend om de focus op privacy en wil de gebruiker op dat gebied ook zo goed mogelijk beschermen.

Apple Music Web
De vernieuwde app

Het is wat dat betreft ook een punt dat Apple Music gebruikt als marketing. Het bedrijf adverteert vaak met het feit dat gebruikers niet te maken zullen krijgen met advertenties en ze dus zonder onderbrekingen naar hun favoriete muziek kunnen luisteren. Iets dat bij de gratis varianten van Amazon en Spotify bijvoorbeeld niet mogelijk is.

Wie Apple Music binnenkort wil gebruiken zal dus een abonnement aan moeten schaffen. De streamingdienst kost je €9,99 per maand. De dienst overigens nog nooit geprobeerd? Dan is het mogelijk om drie maanden gratis toegang te krijgen!

Reageer op artikel:
Gratis variant van Apple Music? Dat kunnen we wel uit ons hoofd halen!
Sluiten