Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 3 februari 2021

‘Apple investeert miljarden in Kia voor de productie van Apple Car’

Apple heeft flinke plannen met de Apple Car. Het heeft volgens Zuid Koreaanse media nu 3,6 miljard dollar geïnvesteerd in autobouwer Kia Motors.

Er lijkt steeds meer bekend te worden over de nieuwe Apple Car. Gisteren gingen er al geruchten over het mogelijke model dat gebruikt gaat worden voor de auto van de iPhone-maker en nu lijkt ook al wat meer bekend te zijn over de deal die Apple mogelijk gaat sluiten met Hyundai.

Al in 2024 een Apple Car?

Het lijkt dat de banden tussen Hyundai en Apple steeds hechter worden. De signalen worden steeds sterker dat de automaker de Apple Car moet gaan produceren. Volgens het Koreaanse medium DongA Ilbo gaat Kia Motors de Apple Car produceren in een fabriek van het automerk in Georgia. Kia is weer onderdeel van Hyundai waardoor het een logische stap lijkt.

Als alles volgens plan verloopt, kan er volgens het medium op 17 februari een deal gesloten worden. Daarbij is het mogelijk dat al in 2024 de Apple Car op de markt komt. Apple en Kia beginnen dan met 100.000 auto’s per jaar. Dit bericht is in tegenstelling tot wat andere analisten, waaronder de bekende Kuo, denken. Zij verwachten de Apple Car pas in 2027 of 2028.

Beide partijen hebben de overeenkomst nog niet bevestigd. Hyundai liet eerste weten wel in gesprek te zijn met Apple, maar trok later die verklaring in door Apple niet meer te noemen. De iPhone-maker was waarschijnlijk niet zo blij met het naar buiten komen van het nieuws.

Apple bouwt voort op het model van Hyundai

Als we de geruchten van gisteren moeten geloven zal de Apple Car het platform van de Hyundai E-GMP gebruiken. Een paar maanden geleden maakte Hyundai bekend die volledig elektrische auto te ontwikkelen. Deze kan op een volle accu 500 kilometer afleggen en is binnen 18 minuten voor 80 procent opgeladen. De topsnelheid van de auto zou op 256 kilometer per uur liggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple investeert miljarden in Kia voor de productie van Apple Car’
Sluiten