‘Apple investeert miljarden in Kia voor de productie van Apple Car’

Door: Jeroen Kraak - 12 reacties
Apple Car
(Afbeelding: EPA / Wallace Woon)

Apple heeft flinke plannen met de Apple Car. Het heeft volgens Zuid Koreaanse media nu 3,6 miljard dollar geïnvesteerd in autobouwer Kia Motors.

Er lijkt steeds meer bekend te worden over de nieuwe Apple Car. Gisteren gingen er al geruchten over het mogelijke model dat gebruikt gaat worden voor de auto van de iPhone-maker en nu lijkt ook al wat meer bekend te zijn over de deal die Apple mogelijk gaat sluiten met Hyundai.

Al in 2024 een Apple Car?

Het lijkt dat de banden tussen Hyundai en Apple steeds hechter worden. De signalen worden steeds sterker dat de automaker de Apple Car moet gaan produceren. Volgens het Koreaanse medium DongA Ilbo gaat Kia Motors de Apple Car produceren in een fabriek van het automerk in Georgia. Kia is weer onderdeel van Hyundai waardoor het een logische stap lijkt.

Als alles volgens plan verloopt, kan er volgens het medium op 17 februari een deal gesloten worden. Daarbij is het mogelijk dat al in 2024 de Apple Car op de markt komt. Apple en Kia beginnen dan met 100.000 auto’s per jaar. Dit bericht is in tegenstelling tot wat andere analisten, waaronder de bekende Kuo, denken. Zij verwachten de Apple Car pas in 2027 of 2028.

Beide partijen hebben de overeenkomst nog niet bevestigd. Hyundai liet eerste weten wel in gesprek te zijn met Apple, maar trok later die verklaring in door Apple niet meer te noemen. De iPhone-maker was waarschijnlijk niet zo blij met het naar buiten komen van het nieuws.

Apple bouwt voort op het model van Hyundai

Als we de geruchten van gisteren moeten geloven zal de Apple Car het platform van de Hyundai E-GMP gebruiken. Een paar maanden geleden maakte Hyundai bekend die volledig elektrische auto te ontwikkelen. Deze kan op een volle accu 500 kilometer afleggen en is binnen 18 minuten voor 80 procent opgeladen. De topsnelheid van de auto zou op 256 kilometer per uur liggen.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Pappapaul

  Zijn de AirTags er al?

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Zolang het maar niet zo’n saai ontwerp wordt als 90% van Hyundai’s ontwerpen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Als we de geruchten van gisteren moeten geloven zal de Apple Car de carrosserie van de Hyundai E-GMP gebruiken.

  Niet de carrosserie, maar het platform.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Pappapaul op 3 februari 2021 13:27
  Zijn de AirTags er al?

  We krijgen in ieder geval ‘Find my Car’.

 • Profielfoto
  Night

  En ‘de autodeur openen met je iPhone’ en CarPlay zal ook wel geïntegreerd worden…

 • Profielfoto
  MacBro

  Deuren van de MacDrive openen met een Sim-Pick als je iPhone leeg is, en duo laden met een telefoon of watch limiteert het laden van de Apple iGo tot 5V-1A.

 • Profielfoto
  Yh-xxl

  MacBro op 3 februari 2021 17:48
  Deuren van de MacDrive openen met een Sim-Pick als je iPhone leeg is, en duo laden met een telefoon of watch limiteert het laden van de Apple iGo tot 5V-1A.

  Als het maar met magsafe is

 • Profielfoto
  oneDaan

  Alle gekheid op een stokje. Kia en Hyundai timmeren goed aan de weg tegenwoordig. Nieuwe ontwerpen, betere modellen en heel veel betere kwaliteit en betrouwbaarheid. Eén van de best verkopende auto’s van 2020. Wie had zo’n comeback verwacht.

  Lees ook dit artikel in het AD 

   

 • Profielfoto
  MacBro

  Als er maar ventilatie gaten in die zitschelpen zijn gemaakt! Na ZweetGate met die pro actieve geluidsdempers willen we geen NatteReetGate :).

 • Profielfoto
  AT024

  Apple probeer eerst maar Siri slim te maken

 • Profielfoto
  vandenbroeke

  Als Hyundai de auto al ontwikkeld heeft dan vind ik het niet echt een Apple car. Dan is het gewoon een Hyundai met een boordcomputer van Apple.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Hyundai ontwikkeld het platform.
  Net zoals Kia en Hyundai met veel auto’s het platform delen.
  Of alle merken van PSA, om maar eens een zijstraat te noemen.

  Een Rolls bestaat grotendeels uit BMW onderdelen, een Bentley uit VW onderdelen en je tweedehands Renault SUV is eigenlijk een Samsung. Zo werkt dat tegenwoordig nu eenmaal in de autowereld.