Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 10 februari 2021

Apple heeft een nieuwe partner gevonden voor Apple Glasses

Apple gaat samenwerken met Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) voor het maken van de Apple Glasses. De bril krijgt micro OLED.

Apple werkt al een tijdje aan een eigen bril. Volgens de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo zien we in 2021 voor het eerst aan een AR-device, andere bronnen gaan er vanuit dat we ‘m pas in 2023 te zien krijgen. Met dit laatste nieuws lijkt die laatste groep gelijk te krijgen.

De Apple Glasses

Volgens Bloomberg haalt de AR-bril informatie van jouw smartphone naar de bril. Zo kun je daarop berichten, e-mails, kaarten en games zien. Ook zou het mogelijk zijn om apps van derde partijen op de Apple Glasses te tonen. Bovendien heeft Apple zelfs een patent in handen waarmee het device de sterkte van het glas automatisch kan aanpassen. Hierdoor is een van de grootste hindernissen voor een AR-bril weggenomen. Zelfs mensen die een bril op sterkte hebben, kunnen het device prima gebruiken.

Volgens het Japanse Nikkei heeft Apple nu een partner gevonden voor het maken van de glazen van de bril. Hiervoor gaat het bedrijf samenwerken met leverancier TSMC, dat de micro OLED schermen zal maken in een ‘geheime’ fabriek in Taiwan.

Pas in 2023

Micro OLED is ideaal om te gebruiken voor het maken van een bril, doordat het zeer dun kan worden uitgevoerd. Toch duurt het volgens Nikkei nog wel even voordat het product op de markt gaat komen. Het ontwikkelen van de Micro OLED zit nog in testfase. Pas in 2023 zou het product dan ook klaar zijn om te produceren.

TSMC en Apple doen al langer zaken samen. Zo werkte het ook mee aan de A-series chips in de iPhones en iPads en heeft het ook een bijdrage aan de M1-chip in de nieuwste Macs. Het voordeel van het ontwikkelen van Micro OLED samen met TSMC is, dat Apple minder afhankelijk wordt van Samsung. De grootste concurrent van Apple is tevens de grootste leverancier voor de de schermen van de iPhones.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple heeft een nieuwe partner gevonden voor Apple Glasses
Sluiten