Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 18 februari 2021

Apple verliest belangrijke speler in het Apple Car-project

Benjamin Lyon vertrekt na 21 jaar bij Apple, waar hij onder meer aan het Apple Car-project gewerkt heeft. Hij werkte aan verschillende producten, maar was de senior director van het team achter de Apple-auto. Wat de man nu gaat doen? Hij wordt een raketingenieur.

Lyon werkt sinds 1999 bij Apple, zo blijkt uit zijn LinkedIn-profiel. Bij dat bedrijf heeft hij onder meer gewerkt aan technologie voor trackpads en later aan hardware met betrekking tot verschillende sensoren. Ook heeft de ingenieur gewerkt aan kerntechnolgieën aanwezig in de iPhone, iPad en de Mac.

Apple Car-project verliest Apple-veteraan

Sinds april 2014 was Lyon werkzaam in de Apples Special Projects Group, als senior director. Dit speciale team is opgericht om te werken aan producten die voorlopig niet aangekondigd worden. Bloomberg schrijft dat Lyon hier sinds die tijd werkte aan het Apple Car-project, met name op het gebied van sensoren.

Apple Car
Gaan we dit logo ooit op een motorkap zien?

Of dat echt zo is, is niet te controleren — tenzij Lyon zelf bevestigt dat dit het geval was. Maar er zullen ongetwijfeld clausules in zijn contract staan die voorkomen dat hij mag praten over zijn werkt bij de speciale groep binnen Apple. In elk geval totdat de Apple Car daadwerkelijk gepresenteerd wordt.

Van elektrische auto naar raketten

De ingenieur is voortaan werkzaam bij Astra, schrijft Business Wire. Daar is hij een Chief Engineer. Het doel van de startup is het produceren van ruimtehavens, raketten en satellieten. Uiteindelijk moet er ook een ruimteservicestation opgericht worden. Lyon wordt dus een raketingenieur.

Ondanks het feit dat Apple zelf de lippen stijf op elkaar houdt omtrent het Apple Car-project, verschijnen er de laatste tijd toch wat geruchten over. Zo zou het bedrijf uit Cupertino in gesprek zijn met verschillende autofabrikanten, die de productie voor hun rekening kunnen nemen. Eén van die partners kan nog wel eens Nissan worden, maar onlangs bleek al dat de gesprekken gestagneerd zijn. In 2025 zou de Apple Car al de weg op moeten gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple verliest belangrijke speler in het Apple Car-project
Sluiten