Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 11 februari 2021

‘De Apple Car zou zomaar eens Tesla’s grootste bedreiging kunnen worden’

Volgens Gene Munster, mede-oprichter en Managing Partner van Loup Ventures, is er geen twijfel meer over mogelijk: de Apple Car komt eraan. Zo laat hij weten aan CNET.

Volgens de analist zal Tesla overigens ook rekening moet houden met de komst van de Apple Car. Het zou volgens hem namelijk zomaar eens de grootste bedreiging tot nu toe kunnen zijn voor het bedrijf.

‘Apple Car komt zo goed als zeker’

Waar er een half jaar geleden nog flink wat twijfels waren over de Apple Car is de komst ervan op dit moment zo goed als zeker. Dat is in ieder geval wat analist Gene Munster verwacht. In een interview met CNET laat de mede-oprichter van Loup Ventures, een onderzoeksbureau dat zich richt op technologie, weten dat Apple grote ambities heeft voor een zelfgeproduceerde auto.

Dat heeft volgens Munster voornamelijk te maken met de potentie die de automotivemarkt heeft. Deze mark ademt innovatie en als Apple ergens goed in is, dan is dat het wel. Zegt niet alleen Munster, maar ook Katy Huberty van JP Morgan.

“Wat technologiebedrijven ‘s nachts wakker houdt is groei. En als er ergens groei te vinden is, dan is het wel in de automotivemarkt.”

Tesla’s grootste bedreiging

Als er één bedrijf is die op dit moment de touwtjes in handen heeft in de markt, dan is het Tesla wel. Dat heeft onder andere te maken met de innovatie van het bedrijf, maar ook zeker met het feit dat de concurrentie alles behalve moordend is. CEO Elon Musk heeft zeker rekening te houden met reguliere fabrikanten die elektrische auto’s produceren, maar zijn bedrijf blijft met gemak aan kop. Iets waar de Apple Car, volgens Munster, wel verandering in gaat brengen.

“Ik denk dat Apple de grootste bedreiging wordt waar Tesla, tot nu toe, mee te maken heeft gehad.”

De verwachtingen zijn er zeker al is het op dit moment nog wel de vraag of dit ook echt het geval zal zijn. Naast het feit dat we officieel nog niets weten van de Apple Car heeft Apple precies hetzelfde probleem als waar andere fabrikanten tegenaan lopen. Tesla is veelzijdig en bouwt niet alleen de software, maar ook de hardware van zijn voertuigen. Een voorsprong dat het bedrijf heeft op veel andere fabrikanten en dus ook op Apple. Hoe innovatief een auto van Apple op software gebied ook kan zijn, de hardware ligt nog steeds in handen van een derde partij. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘De Apple Car zou zomaar eens Tesla’s grootste bedreiging kunnen worden’
Sluiten