Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 26 februari 2021

Apple biedt nu gratis doventolk aan in haar Stores

Apple wil graag een inclusief bedrijf zijn. Nu komt het ook met een extra service voor haar dove klanten. Een doventolk.

Vanaf vandaag kunnen klanten van de Apple Store gebruik maken van een doventolk. Als zij via de site een afspraak maken is het mogelijk om aan te geven dat er behoefte aan is. Het bedrijf zorgt er dan voor dat de tolk ter plaatse is wanneer een klant een afspraak maakt.

Doventolken in de Apple Stores

Een doventolk is nu nog alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, België, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland.

Op de site van Apple kunnen mensen aangeven dat ze geïnteresseerd zijn in de service. Vervolgens krijgt de winkel een e-mail en gaat het daarna een afspraak met de klant plannen. De doventolk is voor de klant geheel gratis.

Het is nog niet mogelijk in Nederland om een afspraak te maken met een doventolk. Bij de Apple Store is het op dit moment sowieso nog onmogelijk om via de site een afspraak te maken om te komen shoppen.

Veel aandacht voor doven en slechthorenden

Het inzetten van een doventolk is niet nieuw voor Apple. Al in 2019 startte het met de service bij haar flagship store in Washington D.C. Voor dat filiaal werkt het samen met Gallaudet, een universiteit speciaal voor doven en slechthorenden. In de winkel werken nu ook dertig mensen met een gehoorbeperking.

Om het voor doven en slechthorenden makkelijker te maken, deelde Apple al eerder transparante mondkopjes uit aan het personeel. Zo is het nog steeds mogelijk om te liplezen. Ook bij creatieve sessies zijn regelmatig doventolken aanwezig om te ondersteunen.

Reageer op artikel:
Apple biedt nu gratis doventolk aan in haar Stores
Sluiten