Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 24 februari 2021

Analist haalt uit naar Apple TV+ en komt met oplossing

Analist van Dan Ives uit flinke kritiek op Apple TV+. In een interview met Yahoo Finance zegt hij wat Apple fout heeft gedaan.

We kunnen inmiddels meer dan een jaar genieten van Apple TV+. Toch loopt de dienst flink achter bij Disney+, Netflix en Amazon Prime Video. Het heeft Apple doen besluiten om de gratis abonnementen door te laten lopen. Zo hoopt het dat het haar gebruikers beter kan overtuigen om daarna hun gratis lidmaatschap om te zetten naar een betaald abonnement.

De grootste fout van de laatste 12 jaar

Analist Dan Ives doet een aantal opmerkelijke uitspraken over Apple TV+. “De grootste strategische fout van Jobs en Cook van de laatste 10 tot 12 jaar is het niet overnemen van Netflix een aantal jaar geleden.”

Volgens de analist is er dan ook maar een oplossing om Apple TV+ tot een succes te maken. Het moet volgens hem een grote filmstudio kopen om meer content te kunnen bieden. “We hebben het gehad over een MGM, een Lionsgate en een A24. Als ze dat niet doen blijven ze de boot missen. Daarom denk ik dat ze wel tot een overname gedwongen worden. Het gaat namelijk allemaal om content.”

Apple TV+ moet groeien

Hoe sneller hoe beter volgens de analist, anders blijft Apple TV+ altijd achter Disney en Netflix aanlopen. Toch is Apple niet het bedrijf dat snel grote overnames doet. Het bouwt liever zelf haar diensten uit. De laatste echt grote overname dateert alweer uit 2014 en is Beats. Daarvoor legde Apple zo’n 3 miljard dollar neer. Een flink bedrag, maar daarmee heeft het bedrijf wel Apple Music verder kunnen uitbouwen. Hetzelfde kan het dus doen voor Apple TV+.

Qua kwaliteit van de films en series lijkt Apple TV+ in de meeste gevallen goed te zitten. De series en films die het uitbrengt weten op sites als Rotten Tomatoes en IMDb meestal een ruime voldoende te scoren. Ook heeft de streamingdienst al verschillende nominaties en prijzen in de wacht gesleept.

Reageer op artikel:
Analist haalt uit naar Apple TV+ en komt met oplossing
Sluiten