Analist: Apple moet Tesla-voorbeeld op het gebied van Bitcoin nemen

Door: Jelle van Es - 8 reacties
bitcoin
(Afbeelding: Bitcoin)

Deze week werd duidelijk dat Tesla wel oren had naar de Bitcoin. Het bedrijf van Elon Musk besloot 1,5 miljard aan de cryptocurrency te innen, waarna ook nog eens het verhaal naar buiten kwam dat je in de toekomst een Tesla kon aanschaffen via de munt.

En nu stelt de analist Mitch Steves dat Apple er verstandig aan zou doen om dit voorbeeld te volgen. Dat is opgepikt door Coindesk. En door die speculatie is de waarde van de Bitcoin weer verder omhoog gegaan.

Apple in de Bitcoin

Volgens de analist zou Apple door aan de slag te gaan met de Bitcoin heel wat geld kunnen verdienen. Zeker omdat de consumenten die geintresseerd zijn in de producten van Apple al gewend zijn om gebruik te maken van digitale aankopen met de Apple Wallet. Dan zou het een logische stap zijn om met de cryptocurrency aan de slag te gaan. En als het bedrijf daadwerkelijk in de markt stapt, dan zou dat uiteindelijk kunnen gaan zorgen voor 40 miljard dollar aan inkomsten. Bovendien is Apple in dat geval het meest voor de hand liggende technologiebedrijf om de cryptocurrency mainstream te gaan maken.

Elon Musk Tesla verkopen Apple
Tesla-oprichter Elon Musk. (Afbeelding: AFP / Britta Pedersen)

Steves vergelijkt Apple met Square, die op dit moment al Bitcoin gebruikt. Apple heeft daarbij momenteel zo’n 1,5 miljard consumenten kunnen bereiken. Als 200 miljoen daarvan zouden besluiten om bij transacties gebruik te maken van de cryptocurrency, dan kan dat voor een grote omzet zorgen. Daarnaast zou door het instappen van Apple een eventueel verbod op de munt in de Verenigde Staten voorkomen kunnen worden. Al met al zou het voor Bitcoin-beleggers dus goed nieuws zijn wanneer het bedrijf de route van Tesla volgt.

Waarde verder omhoog

Wanneer Apple volgens Steves besluit om zoiets van 5 miljard dollar in Bitcoin te stoppen, dan zou dat er gelijk voor kunnen zorgen dat de waarde van de cryptocurrency met zo’n tien procent omhoog schiet en gelijk een deel van de investering al terug is verdiend. Er zijn echter nog geen bewegingen vanuit Apple die die kant opgaan, dus voorlopig is alleen Elon Musk in zijn nopjes met de crypto.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  sedikit

  “dan kan dat voor een grote omzet zorgen”

  Hoezo? Nòg niet genoeg????? Zou het eindelijk eens afgelopen kunnen zijn met dat vreselijke, maniakale en egocentrische “meer , meer , meer?”

 • Profielfoto
  mwesterl

  sedikit op 9 februari 2021 16:21
  “dan kan dat voor een grote omzet zorgen”

  Hoezo? Nòg niet genoeg????? Zou het eindelijk eens afgelopen kunnen zijn met dat vreselijke, maniakale en egocentrische “meer , meer , meer?”

  Wat ik altijd begrepen heb is dat een groot deel van de funding van Tesla, haar handel in milieucertificaten is. Nu steeds meer Japanse, Chinese en Europese autofabrikanten elektrische auto’s gaan maken, hoeven zij deze certificaten niet meer te kopen. Dus raakt langzaam het goed op. Er zullen nog genoeg andere kopende partijen zijn, maar ook meer verkopende partijen. Kortom de prijs wordt lager, dus minder inkomsten om auto’s van te maken.

 • Profielfoto
  marcoverzee

  sedikit op 9 februari 2021 16:21
  “dan kan dat voor een grote omzet zorgen”

  Hoezo? Nòg niet genoeg????? Zou het eindelijk eens afgelopen kunnen zijn met dat vreselijke, maniakale en egocentrische “meer , meer , meer?”

  Zo lang bedrijven waarde creëren als gevolg van nieuwe (innovatieve of betere) producten, die ons leven beter maken, is er niets mis met omzetstijgingen.

  Als dit stopt, dan klapt de omzet vanzelf in en is de levenscyclus van het bedrijf ten einde. Helaas zal dit ooit ook voor Apple gebeuren, alhoewel ik dit de komende 10 jaar nog niet zie gebeuren.

  Voorbeelden hiervan:

  Philips, Kodak, Nokia, IBM, Xerox, Yahoo, Sears, Fokker, Motorla en anderen.

  Nominaties:

  Intel, Subway, Target, Office Depot, Blokker.

 • Profielfoto
  Sudoku

  Zou die Mitch Steves zelf veel hebben belegd in Bitcoin misschien? Tesla heeft tot op vandaag alleen maar verlies gemaakt, de enige winst die ze gemaakt hebben komt niet uit de productie van auto’s maar zoals @mwesterl schrijft: louter uit milieucertificaten. (Oké, zonder autoproductie hadden ze die certificaten natuurlijk ook niet maar het zegt toch veel.) Daarom, @marcoverzee geloof ik eerder dat Tesla gedoemd is om te verdwijnen, ook al door de grootheidswaanzin van Musk en niet Apple. (wat natuurlijk vooral afhangt wie de huidige leiding overneemt)

 • Profielfoto
  Di May

  De dag dat ik de werkelijke
  meerwaarde van Bitcoin snap …

 • Profielfoto
  tomc

  Di May op 9 februari 2021 19:05
  De dag dat ik de werkelijke
  meerwaarde van Bitcoin snap …

  Is de dag dat mensen zoals u denken: “Shit had ik maar…”

 • Profielfoto
  marcoverzee

  Ik heb alvast 30.000 euro weggezet voor de lange termijn in Bitcoin. Nu afwachten wat er de komende tijd gaat gebeuren. Ik ben van plan het in elk geval 2 jaar vast te zetten, zeker niet als de koers daalt en bij een explosieve stijging weeg ik het af op dat moment. Op de bank kost het me toch alleen maar geld, dus we gaan het meemaken.

  Gevoelsmatig schaar ik Bitcoin niet eens zozeer onder betaalmiddel, maar eerder onder grondstoffen. Er is immers steeds minder van, net als goud, zilver enzovoort en ik vermoed dat Bitcoin een mooie belegging is in economisch onzekere tijden zoals deze. Bovendien ontbreekt een centraal sturingsorganisme zoals een Centrale Bank, wat voordelen heeft, maar ook zeker nadelen. It’s up to the market!

  Je weet immers niet hoeveel broden je morgen kunt kopen voor 0,000026 Bitcoin en dat maakt het als betaalmiddel erg oninteressant. Het mooie van de Euro is de voorzichtige inflatie die de CB’en hanteren, waardoor de waarde van bijvoorbeeld de euro slechts heel licht daalt: met andere woorden, je weet wat 1 euro morgen waard is, maar je weet ook dat er een ontwaarding van enkele procenten is.

 • Profielfoto
  Di May

  Of  : ” Is de dag dat mensen zoals u denken: “Shit had ik maar niet … “