Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 3 februari 2021
Leestijd: 2 minuten

Jeff Bezos stopt als CEO van Amazon, gaat andere rol invullen

Vanaf het derde kwartaal van 2021 zal Jeff Bezos niet meer aan het roer staan bij Amazon. De CEO maakt bekend dat hij zijn werkzaamheden neer zal leggen en op een andere manier verbonden blijft aan het bedrijf.

Vanaf het derde kwartaal zal dus ook iemand anders aan het roer staan bij Amazon. Die titel zal naar huidig AWS CEO Andy Jassy gaan.

Bezos richt zich op andere zaken

Naast het bericht op de website van Amazon heeft Jeff Bezos ook een mail naar zijn werknemers gestuurd. Daaruit blijkt dat de huidige CEO zich meer wilt richten op de projecten waar hij zelf veel passie voor heeft. In het bericht maakt hij duidelijk dat hij daar, als CEO van Amazon, op dit moment geen tijd voor heeft. Daarom besluit hij een stap terug te doen, zodat hij zich kan richten op o.a. The Bezos Earth Fund en The Washington Post.

Amazon begon als een online verkooppunt voor boeken en werd in 1994 opgezet door Jeff Bezos. Uiteindelijk groeide de boekenhandel uit tot een van de grootste online winkels op aarde. Amazon is daarnaast meer dan een webwinkel, maar richt zich ook op technologie en innovatie.

Bezos verlaat misschien het bedrijf als CEO, maar zal zeker verbonden blijven. Hij neemt de rol van bestuursvoorzitter op zich.

Het logo van Amazon.

Dit is de nieuwe CEO van Amazon

Het is ook direct bekend wie de rol van CEO op zich gaat nemen wanneer Bezos het podium verlaat. Het gaat om Andy Jassy die op dit moment aan het roer staat van de Amazon Web Services, beter bekend als AWS. Ondanks het feit dat de meeste mensen het bedrijf kennen als webwinkel, is dit misschien wel het belangrijkste onderdeel van de onderneming. Het is dus een vrij logische stap om de man die daar de leiding heeft nu ook het bedrijf te laten leiden.

Naast zijn huidige rol is Andy Jassy overigens ook de juiste man, omdat hij al sinds 1997 verbonden is aan Amazon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jeff Bezos stopt als CEO van Amazon, gaat andere rol invullen
Sluiten