Weekend Poll: Welk nieuws spreekt jou het meest aan

Door: Night - 23 reacties
iPhone 12 Pro
(Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Zoveel mensen, zoveel meningen en smaken. Hier op OneMoreThing proberen we voor elk wat wils te schrijven. Artikelen die weliswaar allemaal een link naar Apple  hebben, maar een zeer divers karakter hebben. Maar een beetje feedback kan nooit kwaad, vandaar deze weekend poll.

In deze weekend poll stellen we jullie een simpele vraag: Welk nieuwsgenre, uiteraard Apple-gerelateerd, lezen jullie het liefst op OneMoreThing? Vanzelfsprekend kan je keuze meer dan één rubriek omvatten, vandaar dat je ook meerdere antwoorden kan aanvinken.

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen!)

Namens het hele OMT team een prettig weekend gewenst!

 

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  hanskrommenhoek

  Ik maak dagelijks gebruik van jullie diensten. Hebben jullie er wel eens over nagedacht om een poll te versturen of wij er geld voor over hebben en hoeveel. Ik betaal bijvoorbeeld graag voor FTM en de correspondent.

 • Profielfoto
  KR1275

  Als je geld voor deze site vraagt, weet je zeker dat het binnen een maand over-en-uit is met deze site. Nieuws dat hier verschijnt, las ik vaak al een dag eerder, en al die verslagen over Apple TV +… wie leest die nou echt?? Verder hebben veel items een vooringenomen, tegen het puberale aan, laag. Ik kom nog wel op het forum, omdat er altijd goed tips te vinden zijn en er altijd wel iemand is die je uit de brand helpt, maar de nieuwsitems worden beroerder en beroerder. Dat merk je ook wel aan de reacties eronder. Jaren geleden waren toch beduidend meer. Ik vermoed dat de pageviews ook niet meer zo hoog is. Journalistiek is een serieus vak…

 • Profielfoto
  Furbz

  Ik kijk nu een jaar of 10 rond hier. Vrij specifiek en altijd met interesse.

  Wat vind je ander geworden dan KR1275? Wellicht dat we inhoudelijk dan wat feedback kunnen geven. Ben uit interesse echt benieuwd naar wat mensen vinden. “We” spreken vaak van wat we vinden maar niet zo vaak wat er echt anders is.

 • Profielfoto
  KR1275

  Voordat Raimon Mens de nieuwsberichten overnam, was het veel meer gericht op software en hardware en wat je ermee kunt. Nu is het alleen maar wat reclame voor spullen die ze zelf leuk vinden (Sonos etc) of waarvan ze hopen in goed daglicht te staan bij Apple (alsof ze erbij horen). CMD + C en CMD + V wordt hier veelvuldig toegepast.

  Ooit reviews van software gezien? Of handige tips? Hardware, zoals monitoren? Je merkt aan alles dat de huidige ‘schrijvers’ een jaar of 20 tot hooguit 30 zijn. Vaak ongenuanceerd en veel te veel promotie voor hun persoonlijke voorkeuren. Je ziet ook op het forum dat veel kennis vertrokken is. macosx.nl was superieur aan omt.nl.

  Er is echt genoeg te melden over Apple producten, zonder dat gege!l of laten zien hoeveel beter Apple is en hoe slecht of dom de rest is. Dat hoef ik hier niet te lezen. Ik ben geen 12 meer. Het barst van de software en leverbare hardware. Ik lees daar hier niks over.

  Misschien kunnen ze wat leren van ex-collega Dominique.

 • Profielfoto
  OMT-fan

  Zal wel iets te maken hebben met de “grote baas” van OMT  (Telegraaf Media Groep) Mediahuis!

 • Profielfoto
  Presto

  Wat doen mensen met hun Mac of iPad; welke software gebruikt men om tot gewenst resultaat te komen. Welke problemen komt men tegen en lost men die zelf op of is hulp van anderen welkom?

 • Profielfoto
  marcoverzee

  Ja, OMT is niet meer wat het is geweest. Die oude uitzendingen met Adriaan Mol, bij de launch van nieuwe producten was ook altijd gaaf. Toen voelde dit platform als een echte community. Volgens mij is er sinds de overname door TMG weinig over van de oorspronkelijke glans.

 • Profielfoto
  pruus

  STOP AUB  met een geruchtenmelder van Apple te zijn. Dat is alleen marketing. Weg er mee! Meer serieus nieuws, nieuwe toepassingen, tips, trucks. En GEEN geruchten meer, van Apple!

 • Profielfoto
  AT024

  Wees blij dat zoiets als OMT bestaat

 • Profielfoto
  AT024

  ICulture vind ik helemaal niks

 • Profielfoto
  RW076

  Ik heb veel aangevinkt (er is dus echt genoeg om over te schrijven) maar aub stop met die Apple TV+ meuk.
  Ik vind dit de enige service van Apple waar ik helemaal niets over hoef te weten. Jammer dat dit geen aparte optie was, want de andere service van Apple ben ik WEL in geïnteresseerd.

  Dus alles er in (naja bijna) en Apple TV+ eruit.:)

 • Profielfoto
  RW076

  En uiteraard was vroeger (op OMT) alles beter. Lol

 • Profielfoto
  PowerMac

  Op het moment dat je niet weet, of graag wil weten, wat de potentiële lezer wil, ben je eigenlijk al bezig met afglijden. Blijkbaar heb je geen feeling met de klant, en heb je geen idee welke richting op te gaan. Kortom, we doen maar een dotje, en we kieken wel of het bevalt.
  Dat is heel anders dan oprecht ergens voor staan, iets echt zelf heel erg interessant vinden, en het je eigenlijk geen moer uitmaakt of de rest dat ook vindt: DAT is het grote verschil tussen een beginnende kleine website en een enorme grote club als Telegraaf Mediahuis die zich echt nergens voor interesseert, behalve het aantal clicks.
  Vandaar dan ook deze poll: alleszeggend.
  Ik kom hier zo af en toe, lees een paar artikelen, en verbaas me telkens weer over het taalgebruik, de herhaling van hetzelfde in één stuk, de reacties van velen, etc. En blijkbaar mag je niet zo heel veel vinden en er iets van zeggen, want dat lees je al snel “dan ga je maar ergens anders heen!”, terwijl een gezonde vorm van kritiek juist opbouwend zou kunnen werken. Niet alles afkraken, maar je mag toch wel verwachten dat een auteur zijn artikel nog even doorleest, alvorens het te plaatsen, opdat typos en andere vreemde zaken rechtgezet kunnen worden.
  Of kan de auteur net zoals wij, na het plaatsen van een bericht, geen correctie meer maken?
  Ik lees dagelijks redelijk veel websites, kranten, Mac-gerelateerde sites, overige, maar het niveau van deze website is echt beneden peil. Dat wil niet zeggen dat het niet interessant is, en ja, natuurlijk is het geen vergelijk met een macrumors.com of een 9to5Mac.com, maar komop zeg, die jongens hebben nog samen geknikkerd met de mensen die nu bij Apple werken, oude schoolkameraadjes, je kent het wel. Uiteraard is het logisch dat je daar veelal eerder iets leest dat hier bij OMT, maar dat geeft niet. Voor sommigen is het ook prettig om in het Nederlands te lezen: niet iedereen is vloeibaar in Engels;-)
  Kortom, diepgaand is OMT in het algemeen niet, schrijffouten teveel, niveau te laag, maar ach, zo af en toe is het leuk om te lezen.
  Dus gewoon rustig doorgaan, je hebt altijd wel mensen die afhaken, en anderen die het geweldig vinden, an probeer immer om beter te worden. Klinkt als een makkie maar is het niet.

 • Profielfoto
  PowerMac

  en nee, ik kan nog steeds niet mijn eigen stukkie “editen”, iets dat volgens mij enkel hier bij OMT niet kan…dus sorry voor de paar typo’s, het is niet anders

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Vooral geen vergelijkend warenonderzoek (bv. iPhone vs. Samsung Galaxy, MacBook Air vs. Dell laptop, AirPods Pro vs. Sony koptelefoon), daar zijn betere websites voor.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Veel kritische reacties hier. Daar mag je als site blij mee zijn, want hoewel het natuurlijk leuker is om tevreden reacties te krijgen, zetten die zelden aan tot verbetering.

  Met het risico dat de reactie wordt gezien als “ja, ja, vroeger was alles beter”, denk ik dat daar toch wel een belangrijke kern van waarheid in zit. Ik ben hier lid sinds 2006, en toen werd OMT gerund door een aantal apple freaks van het eerste uur. Zij hadden een bepaald enthousiasme voor het merk, voor de producten, die ook merkbaar was wanneer er door Apple een nieuw product werd gelanceerd. Die mensen hadden een bepaalde authenticiteit, die ik nu wel mis bij OMT. Ik kom nog maar zelden hier. Misschien was het in de beginperiode ook wat ‘kneuteriger’ (die het ook authentiek maakte). Nu is het allemaal toch wat  oppervlakkiger en ziet het er wat gelikter uit. Misschien is het wel gewoon de x-factor (om dat woord ook maar eens te gebruiken) die OMT vroeger wel had, en nu mist?

  Toch zijn er, zoals altijd, meerdere redenen aan te wijzen. Ook redenen waar OMT niet direct iets aan kan doen. In die beginperiode was je nog een uitzondering als je voor Apple koos, dat bepaalde natuurlijk ook de sfeer op de site. Nu zie je MacBooks etc. overal. Dat heeft ongetwijfeld invloed op de aard en de ‘feel’ van een community.

  Ik heb -net as RW076- vrij veel aangevinkt in de poll. Eigenlijk mag je mijn aangevinkte resultaat zien als: dat alles wat ik niet heb aangevinkt ook beter niet meer behandeld hoeft te worden op de frontpage (wat mij betreft).

  Anyway. Kijk maar wat je met de commentaren kunt. Succes in ieder geval!

 • Profielfoto
  RW076

  Vergeet vooral van deze weekeind poll geen (snelle) samenvatting te maken.
  Je hebt iets gevraagd aan je aller aller aller belangrijkste bron (ons).
  Laten zien dat je het hebt gelezen, en een eerste gedachten hierover (van het team / jullie) naar ons uiten, lijken me allen zeer cruciaal.
  Die uitgebreide samenvatting met planning etc, kan dan best voor de volgende weekeind poll met ons gedeeld worden. (ik zet een klein beetje druk, maar enkel omdat ik het gevoel heb dat ik jullie (en jullie dan ons) daarmee help.

 • Profielfoto
  Mr.R

  pruus op 16 januari 2021 21:14
  STOP AUB  met een geruchtenmelder van Apple te zijn. Dat is alleen marketing. Weg er mee! Meer serieus nieuws, nieuwe toepassingen, tips, trucks. En GEEN geruchten meer, van Apple!

  1000000%

  iCulture, doet heel goed vind ik. Eerlijke nieuws, tips & tricks etc… ipv dat sensatie/suggestief roddelblad stijl van schrijven van OMT of ik bedoel van vertalen. ? Daarom lees ik eerder 9to5mac en iCulture

 • Profielfoto
  steveb

  OMT live!!!!!!

 • Profielfoto
  steveb

  3 jaar geleden las ik bijna elk artikel op OMT.
  Maar nu…..
  – haak ik meestal af op de titel
  – ben ik slechts bij 1/6 geneigd om het artikel te lezen.
  – zie ik vaak te veel impulsiviteit. Als in : vandaag een artikel, morgen 10u opnieuw een artikel over het zelfde onderwerp. En om 18u merk ik nog eens een titel die lijkt over het zelfde onderwerp te gaan.

 • Profielfoto
  steveb

  OMT kwaliteit terug brengen

  1. Geruchten filteren en geduldig verwerken
  2. Hands on: hardware maar vooral software
  3. Apple is god niet. WEES KRITISCH.
  – stop met ophemelen.
  – Aftoetsen van eigen bevindingen en problemen (via forum)
  – verzamel ook de kritiek die OMT gebruikers hebben en ga er op in. En breng het naar ontwikkelaars bij apple.

 • Profielfoto
  Furbz

  Wat ik wel gaaf vindt is dat er nu veel meer opbouwende feedback vanuit de community komt dan er regelmatig onder andere artikelen te lezen is. Dat is meestal alleen een bijvoeglijke naamwoord. Hier zouden de schrijvers iets mee kunnen doen!

 • Profielfoto
  Mark Hofman

  Night heeft deze weekend poll op eigen intiatief op OMT gezet en dat is een hele goede zet is geweest! De redactie is inderdaad jong en de ervaring is niet reuze (2 jaar max.).

  De wens om bepaalde zaken beter te doen en interessantere verhalen te maken is er zeker. Het enige wat we nu moeten doen is de perfecte middenweg zien te vinden met onze overige platformen. Want ja, de volledige focus ligt niet bij OMT aangezien we dit moeten combineren met WANT. Daar gaan we niets aan kunnen veranderen, maar de manier waarop wel degelijk.

  Natuurlijk is goede feedback altijd makkelijker en fijner om te lezen, maar hier hebben we echt wat aan. Ik wil jullie daar ontzettend voor bedanken.

  De tips worden genoteerd en we gaan ermee aan de slag. Gaande weg zal het hier en daar nog wat verkeerd gaan of anders gaan dan jullie direct zouden willen zien, maar we gaan dit najagen. Ik geloof direct dat OMT niet meer is wat het geweest is, maar ik wil er (samen met de rest) voor zorgen dat dit gevoel niet meer overheerst.

  Dank voor de tips!