Jelle van Es
Jelle van Es App Store 5 januari 2021

Twitter neemt Breaker podcast app over en brengt het onder in Spaces

Twitter heeft laten weten dat het het bedrijf Breaker heeft overgenomen. Zij waren verantwoordelijk voor de gelijknamige podcast app, die draaide om social interaction. De app wordt nu afgesloten en het team gaat zich bezig houden met de Twitter Spaces-mogelijkheden.

Spaces is iets dat Twitter onlangs heeft aangekondigd. Met Spaces kunnen twitteraars een chatroom opzetten waar audioberichten uitgedeeld kunnen worden. Het bedrijf omschrijft het zelf als een ruimte “focused on the intimacy of the human voice”.

Breaker versterkt Spaces

In Breaker was het mogelijk voor gebruikers om op zoek te gaan naar podcasts en je daar op abonneren. Wat de app net een tikkie interessanter maakte, was dat je ook kon zien wat jouw vrienden luisterden. Op die manier kon je podcasts vinden die mensen in jouw vriendengroep konden waarderen en was het mogelijk om het er daarna over te hebben. Het bedrijf werd vier jaar geleden opgericht en is nu dus overgenomen door Twitter. Als gevolg van de overname is besloten om wel in één klap te stoppen met de app Breaker. Dat valt onder andere op het blog van Breaker te lezen.

Op 15 januari wordt er al gestopt met de app. Voor die tijd wordt er aan podcast-makers aangeraden om hun podcasts op een ander platform onder te brengen. En voor hen die podcasts volgen, is het mogelijk om hun abonnementen te exporteren via een Export OPML File option en je daarmee op andere apps makkelijk op je favoriete podcast te abonneren.

Twitter zet in op Spaces

Met deze overname is het wel duidelijk dat Twitter echt wilt dat Spaces gaat slagen en het dus niet de zoveelste denkballontje gaat worden. Wanneer we er daadwerkelijk iets van gaan zien, dat is nog niet helemaal duidelijk.

Reageer op artikel:
Twitter neemt Breaker podcast app over en brengt het onder in Spaces
Sluiten