Tweede seizoen van Servant is veel populairder dan het eerste

Door: Jeroen Kraak - 5 reacties
Servant Apple TV Plus
(Afbeelding: Apple)

Sinds 15 januari is het tweede seizoen van Servant op Apple TV+. Deze lijkt veel populairder dan het eerste.

Servant is een van de eerste series op Apple TV+ dat een tweede seizoen kreeg. Het is dus interessant om te zien hoe deze het doet. De eerste aflevering blijkt in ieder geval een schot in de roos als we het Amerikaanse medium Deadline moeten geloven.

Servant op Apple TV+

Zoals de meeste Apple TV+-series kom ook Servant wekelijks met een nieuwe aflevering. Tijdens het eerste seizoen besloot Apple om meteen de eerste drie afleveringen online te zetten, maar bij het nieuwe seizoen begint het met slechts één episode. Toch mag er van succes worden gesproken worden. Uit de cijfers van Deadline blijkt dat dat de eerste aflevering van seizoen 2 binnen een week tweemaal zo vaak is bekeken dan het eerste seizoen.

Het medium heeft het nieuws binnengekregen op basis van bronnen. Die vertellen dat de kijkcijfers rond dezelfde aantallen zitten als de topseries Defending Jacob en Ted Lasso. Apple zelf doet nooit uitspraken over hoe vaak een serie is bekeken. Dat is overigens niet bijzonder, aangezien andere streamingdiensten als Netflix en Disney+ daar vaak ook geen uitspraken over doen.

Wereldwijd succes

Niet alleen scoort Sevant hoge cijfers in de Verenigde Staten, ook het publiek in landen als Frankrijk, Mexico en Spanje weet de serie te vinden. De komst van het tweede seizoen heeft dan ook gevolgen voor het eerste. Het weekgemiddelde van kijkers van seizoen 1 is nu vijf keer zo hoog als vorig jaar.

Servant gaat over een stel uit de Amerikaanse stad Philadelphia dat aan het rouwen is na een enorme tragedie. Het veroorzaakt huwelijksproblemen en die openen weer de deur voor een mysterieuze kracht die hun huis binnenkomt. De tweede aflevering van het tweede seizoen is vanaf vandaag te zien op Apple TV+.

Hen jij Servant gezien? Laat ons in de reacties weten wat je er van vindt!

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Spongebob

  wij kijken op dit moment naar de eerste serie, en deze is inderdaad wel leuk om naar te kijken. wist niet eens dat er een tweede seizoen aan zat te komen ?

 • Profielfoto
  Vision1

  Ik heb het eerste seizoen gezien, en nu aan de 2de begonnen.

  Voor me gevoel is dat nu al spannender. Maar wellicht logisch ook, het is verder in het verhaal natuurlijk.

 • Profielfoto
  EdPOD

  Is het luguber eng/uitzonderlijk spannend ? Hoorde er wat oxer op Beau.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Wat is dat hier toch met dat gepromoot van die onbekende series van dat waardeloze AppleTV gedoe?

 • Profielfoto
  Presto

  Samen met de serie Dickenson origineel en spannend!