Mark Hofman
Mark Hofman App Store 28 januari 2021

Telegram komt met ontzettend handige functie voor vertrekkende WhatsApp gebruikers

Sinds de aankondiging van de nieuwe gebruiksvoorwaarden stappen veel WhatsApp gebruikers over naar andere apps als Signal en Telegram. Iets waar vooral die laatste partij erg goed op in lijkt te spelen.

Telegram gaat het voor gebruikers mogelijk maken om hun WhatsApp gesprekken mee te nemen naar het platform. Dat wordt duidelijk nadat er een nieuwe update van de iOS-app werd uitgerold.

Telegram importeert WhatsApp-gesprekken

In de meeste recente versie van de Telegram app voor iOS duikt deze nieuwe functionaliteit op. Het wordt duidelijk dat gebruikers niet alleen hun gesprekken uit WhatsApp, maar ook uit Line en KaKoaTalk kunnen halen. Een slimme manier van Telegram om optimaal gebruik te maken van de situatie en twijfelende WhatsApp-gebruikers over de streep te trekken.

Toch lijkt het bedrijf nog niet helemaal klaar te zijn voor de lancering van de functionaliteit. Voordat menig gebruiker zijn WhatsApp-geschiedenis over kon zetten dook er alweer een nieuwe update op. Deze update sloopt de functie uit Telegram en ook alle verwijzingen naar de functionaliteit zijn verdwenen.

Het lijkt er dus sterk op dat het bedrijf druk bezig is met het testen van de functie en dat deze door een foutje opdook in versie 7.4 van de iOS-app.

Telegram iOS app WhatsApp
De release notes

‘Heel erg makkelijk’

Voordat de functionaliteit verdween weer uit Telegraam verdween hebben de mensen van WABetaInfo er al gebruik van gemaakt. Zo weten ze hun lezers te vertellen hoe de functionaliteit precies in zijn werk gaat en hoe makkelijk deze te gebruiken is. “Heel erg makkelijk”, is op de website te lezen.

Vanuit WhatsApp is het mogelijk om je gespreksgeschiedenis als ZIP-bestand te exporteren naar je smartphone. Vervolgens open je de Telegram-app en importeer je dat ZIP-bestand van je smartphone naar het platform. Vervolgens zul je de gesprekken in Telegram op zien duiken met een “importeer-label”. Zo kun je de gesprekken die van WhatsApp zijn geïmporteerd onderscheiden van de rest.

Telegram iOS app WhatsApp
Het exporten van je gesprekken

Telegram veiliger dan WhatsApp?

Het inmiddels duidelijk dat veel mensen WhatsApp laten voor wat het is en overstappen naar de concurrentie. Iets dat vooral heeft te maken met het feit dat het platform meer informatie gaat delen met Facebook, wat best wel een groot probleem is op gebied van privacy en veiligheid. Om deze te waarborgen zoeken consumenten apps als Signal en Telegram op. Alleen is het nog maar de vraag of deze twee platformen ook daadwerkelijk veiliger zijn.

We hebben Telegram en WhatsApp met elkaar vergeleken en laten het je in dit artikel weten.

Reageer op artikel:
Telegram komt met ontzettend handige functie voor vertrekkende WhatsApp gebruikers
Sluiten