Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 20 januari 2021
Leestijd: 2 minuten

Ted Lasso sleept drie nominaties voor Critics Choice Awards binnen

Ted Lasso is een van de hoogtepunten van het afgelopen jaar op Apple TV+. Nu maakt het kans op drie Critics Choice Awards.

Ted Lasso was een enorme verrassing op Apple TV. Hoewel het voorafgaand misschien leek op een simpele Amerikaanse komedieserie, bleek het een geweldige titel vol humor en diepgang.

Ted Lasso scoort

Ted Lasso gaat over een american footballcoach uit de Verenigde Staten die naar een problematische Engelse voetbalploeg komt om daar orde op zaken te stellen. Door zijn aparte aanpak maar vooral zijn positivisme weet hij niet alleen de harten te veroveren van spelers en supporters, maar ook die van de kijkers.

Ted Lasso weet hoge ogen bij het publiek en critici te gooien, want de goede reviews stroomde binnen. Nog tijdens het eerste seizoen kondigde Apple daarom al een tweede en derde seizoen aan, wat laat zien dat het bedrijf veel vertrouwen heeft in de productie van Jason Sudeikis. Het is nog onbekend wanneer deze precies zullen verschijnen. Toch is seizoen drie mogelijk het laatste van de serie.

Drie nominaties

Nu is er een nieuw hoogtepunt voor de serie te melden, want het weet drie nominaties voor de Critics Choice Awards in de wacht te slepen. Jason Sudeikis als Ted Lasso maakt kans voor beste acteur in een komedieserie en Hannah Waddingham die clubeigenaresse Rebecca speelt is genomineerd voor beste bijrol in een komedieserie. De serie zelf is genomineerd voor de prijs van beste komedieserie, meldt Deadline. Helaas voor Apple weet geen andere Apple TV+-serie een nominatie in de wacht te slepen.

Met drie nominaties doet het natuurlijk goed mee voor de prijzen. De topscorers zijn echter te vinden bij Netflix. Ozark en The Crown maken beiden kans op zes prijzen. De uitreiking van de Critics Choice Awards vindt plaats op 7 maart om 1.00 uur Nederlandse tijd.

Een succesvol jaar voor Apple TV+

Qua nominaties gaat het hard met de nominaties voor Apple TV+. Hoewel de dienst past sinds november 2019 online is, is het genomineerd geweest voor 159 prijzen. Daarvan won het er 45. Zo won het onder andere een Emmy Award voor The Morning Show.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ted Lasso sleept drie nominaties voor Critics Choice Awards binnen
Sluiten