Jelle van Es
Jelle van Es App Store 27 januari 2021

Speel klassieke Atari-games met Plex Arcade, behalve op M1-Macs

Op het gebied van gaming is er vandaag de dag al veel mogelijk. Mocht de Apple Arcade niet helemaal aan jouw verwachtingen te voldoen, dan kun je proberen of de Plex Arcade iets voor jou is.

Plex Arcade is iets wat al een tijdje bestaat. Voorheen was het mogelijk om op het platform je eigen ROMs te delene, waardoor andere gamers daarmee aan de slag konden gaan. Dat is nog steeds mogelijk, maar nu komen daar games van Atari bij.

Speel Atari-games op de Plex Arcade

Plex Arcade is een samenwerking met Atari aangegaan om de games beschikbaar te stellen op het platform. Via de service is het mogelijk om de games vanaf de server te streamen naar jouw apparaat. Daarvoor moet je wel wat verschillende stappen zetten. Ten eerste heb je een Window of macOS computer nodig om de content op te hosten. Daarbij is het zaak dat je een videokaart heeft die het aankan. Verder moet je een Plex account hebben, waarvoor je moet betalen (de eerste week kun je het gratis proberen). En tot slot moet je dat Plex-account gekoppeld hebben met een Parsec-account. Er komt dus wel wat bij kijken. Maar als je dit allemaal gedaan hebt, kun je de Atari-games beleven en bijvoorbeeld ook streamen naar je smartphone. De besturing loopt dan via de controller. Ook werkt het met de AppleTV.

Maar mocht je een gloednieuwe Mac hebben, dan is er wat minder goed nieuws. Op dit moment werkt de service namelijk niet met Macs die draaien op de nieuwe M1-chips. Daar kwamen de mensen van AppleInsider achter. Waarom dat is en of er iets aan gedaan gaat worden, dat is momenteel nog niet duidelijk.

Redelijk duur voor oude meuk

Voor de Apple Arcade betaal je nu zo’n vijf euro per maand en krijg je toegang tot vele games. Voor de Plex Arcade betaal je met 4,99 dollar eigenlijk net zo veel, maar moet je het wel doen met echt oude games. Dat vind ik best wel wat geld voor games die bijna lichtjaren oud zijn en er maar weinig is dat geldt als een boeiende klassieker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Speel klassieke Atari-games met Plex Arcade, behalve op M1-Macs
Sluiten