Signal weer online na enorme drukte door nieuwe gebruikers

Door: Jeroen Kraak - 3 reacties
Signal WhatsApp
(Afbeelding: BONAVENTURE / AFP)

Signal wint enorm aan populariteit door de wijzigende voorwaarden van WhatsApp. Zo erg zelfs dat de dienst een tijdje offline ging.

De verandering van de algemene voorwaarden van WhatsApp hebben bij veel gebruikers tot onrust geleid. Zo erg dat een aantal van hen van de dienst afstappen en kijken naar alternatieven. Telegram en Signal weten ervan te profiteren en zien een enorme toename van het aantal gebruikers.

Signal wordt populairder

Veel mensen weten hun weg naar berichtendienst Signal te vinden. Daar zorgde ook tech-miljardair Elon Musk voor, door te zeggen dat hij iedereen adviseerde om naar Signal over te stappen. Signal heeft privacy hoog in het vaandel staan en is ook heel transparant. Het is open source waardoor iedereen de code van het programma kan controleren. Ook worden de gegevens niet met derden of andere maatschappijen gedeeld, zoals WhatsApp samen met moederbedrijf Facebook wel voornemens is.

Toch zorgt die toename van aantal gebruikers wel voor wat problemen, maar gelukkig kunnen die wel opgelost worden. Afgelopen weekend ging Signal meer dan 24 uur offline, omdat het de drukte niet meer aankon. Gelukkig heeft de dienst het op kunnen lossen, waardoor je het nu weer gewoon kunt gebruiken.

“Signal is terug. Als een underdog die een training doorloopt, hebben we gisteren veel geleerd – en dat deden we samen. Dankjewel voor de miljoenen nieuwe gebruikers voor jullie geduld. Jullie begrip inspireert ons terwijl we de dienst uitbreiden,” tweette het bedrijf. Bij de post voegde Signal een gifje van Rocky toe.

Geen veranderingen in Europa

Hoewel het nog niet echt is bevestigd wat de precieze reden is dat gebruikers de weg naar Signal vinden, lijkt vooral WhatsApp verantwoordelijk. Het bedrijf wil de algemene voorwaarden veranderen zodat in de toekomst ook bedrijven via WhatsApp met gebruikers kunnen communiceren. Overigens is dit niet het geval in Europa. Vanwege de AVG mag Facebook dit niet doen in de Europese Unie.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Ivo-tje

  En voor wie Signal graag gebruikt, doneer je gewoon elk jaar even een paar dollars ? kan het blijven draaien en blijf je veilig chatten. ?

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Ivo-tje op 19 januari 2021 08:29
  En voor wie Signal graag gebruikt, doneer je gewoon elk jaar even een paar dollars ? kan het blijven draaien en blijf je veilig chatten. ?

  Daar zit het grote probleem. Men is te lam om ergens voor te betalen maar janken wel over privacy.

 • Profielfoto
  computer space

  Wat ik niet begrijp: Signal is Open Source, en toch maakt niemand clients voor obscure OS-en zoals Windows Phone. Toch niet helemaal open?