Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 14 januari 2021

Samsung maakt pijnlijke fout door te adverteren met iPhone

De Amerikaanse tak van Samsung maakte een pijnlijke fout om te adverteren voor het nieuwe Galaxy S21 event. Het gebruikte daarvoor echter een iPhone.

Vandaag presenteert Samsung haar nieuwe vlaggenschip. De S21 zal onthuld worden tijdens het Samsung Unpacked-evenement vanmiddag. Natuurlijk is dat een reden voor de Amerikaanse tak van het elektronicabedrijf om daar aandacht voor te vragen, alleen gaat dat allemaal niet zo soepeltjes als je zou verwachten.

Samsung maakt een pijnlijke fout

Op het Twitteraccount van Samsung Mobile ging het namelijk mis. In eerste instantie lijkt er weinig mis totdat je de tweet beter bekijkt. “Met Samsung Unpacked dat dichterbij komt, werken we er hard aan om je spraakmakend nieuws te brengen. Welke innovatie of verbetering hoop je graag te zien?” Met dit stukje is natuurlijk weinig mis, totdat je daaronder gaat kijken. Het blijkt dat de Tweet is verstuurd vanaf een iPhone, meldt Apple Insider. Niet echt handig als je jouw eigen telefoon wil aanprijzen. Inmiddels is de tweet door Samsung verwijderd.

De blunder van Samsung.

Dezelfde fout gebeurt vaker

Toch staat deze fout niet op zichzelf. Deze blunder komt namelijk vaker voor. Zo wilde de bekende Spaanse tennisser in 2013 een Galaxy 4 aanprijzen. Ook hij verzond het via zijn iPhone. Hetzelfde overkwam T-Mobile CEO bij een promotie voor de Galaxy Note 3. Recent kreeg de Russische tv-persoonlijkheid Ksenia Sochak problemen. Ze werd zelfs aangeklaagd door Samsung omdat ze een iPhone X in het openbaar gebruikte terwijl ze een advertentiecontract had getekend met de Koreaanse telefoonmaker.

Adverteren

Samsung deed eerder dit jaar al iets opmerkelijks qua advertentie. Het maakte grappen over Apple doordat er geen oplader bij de telefoon zat, terwijl het bij hun product wel aanwezig was. Krap drie maanden later doet het Koreaanse bedrijf precies hetzelfde. Ook daar zitten geen oplader en oordopjes bij de telefoon. Het bedrijf heeft de advertentie inmiddels ook verwijderd.

De nieuwe Samsung Galaxy S21 wordt vandaag gepresenteerd en moet natuurlijk de strijd aangaan met de iPhone 12. Vermoedelijk wordt het toestel aan het einde van deze maand voor het eerst geleverd.

Reageer op artikel:
Samsung maakt pijnlijke fout door te adverteren met iPhone
Sluiten