Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 14 januari 2021

Samsung Galaxy S21 aangekondigd, komt inderdaad zonder oplader

De Samsung Galaxy S21 is zojuist aangekondigd. Het nieuwe vlaggenschip van het Zuid-Koreaanse bedrijf verschijnt eind deze maand in de winkels, maar komt zonder oplader.

Apple werd een paar maanden geleden voor gek verklaard toen het besloot om de oplader niet meer mee te leveren met de iPhone 12. Bedrijven als Samsung moesten er keihard om lachen, maar doen inmiddels hetzelfde.

Samsung Galaxy S21 zonder oplader

Een paar maanden geleden riep Samsung nog dat “de meest standaard zaken zoals een oplader gewoon meegeleverd worden met je nieuwe Galaxy-telefoon”. Maar het mag inmiddels duidelijk zijn dat de telefoon dan niet te nieuw moet zijn. Het geldt namelijk niet voor de nieuwe Galaxy S21.

Tijdens Galaxy Unpacked 2021 werd bekendgemaakt dat Samsung zich ook in wilt zetten voor het milieu. Gezien veel mensen thuis nog voorzien zijn van de juiste accessoires heeft het bedrijf dus besloten om zowel de oplader als de AKG-oordopjes niet standaard meer te leveren. Of zoals Patrick Chamot, EVP en Head of Customer Experience Office, zegt:

“We zien dat mensen hun oude accesoires steeds meer hergebruiken en duurzamere keuzes maken. Om onze Galaxy Community beter te ondersteunen halen we de adapter en de oordopjes uit de verpakking”

Samsung behoort tot een van de grootste bedrijven ter wereld en drukt ook zeker zijn stempel op het milieu. Ondanks het feit dat veel mensen het er misschien niet mee eens zijn, en dat het toch wel ironisch is, blijft het wel een goede beslissing. Het enige verschil is alleen wel dat zowel snelladers als normale laders al sinds 2017 USB-C zijn bij Samsung. Daarom zullen er weinig mensen gedwongen worden om ook echt een nieuwe oplader aan te schaffen. Iets dat bij Apple minder het geval is.

Galaxy Unpacked 2021

We durven het bijna niet te vragen, maar interesse in wat de nieuwe Galaxy S21 te bieden heeft? We hebben op onze zusterwebsite WANT overzicht van alle specificaties en prijzen. Dat is hier te lezen. 

Naast de komst van de S21 werden ook nieuwe Galaxy Buds Pro aangekondigd en zijn de Samsung SmartTags een feit. Benieuwd wat die te bieden hebben? Lees dan dit artikel!

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S21 aangekondigd, komt inderdaad zonder oplader
Sluiten