Philips Hue komt met nieuwe producten voor binnen en buiten

Door: Jeroen Kraak - 7 reacties
Philips Hue Appear
(Afbeelding: Signify)

Philips Hue heeft een aantal nieuwe producten aangekondigd voor in hun assortiment. Er komen onder andere een nieuwe dimmer en een outdoor light bar.

Wellicht heb je thuis al wat van Philips Hue. Het fijne is dat je altijd makkelijk je set up kunt uitbreiden. Je begint met wat lampjes en uiteindelijk heb je jouw huis en tuin helemaal slim en sfeervol verlicht. Nu gaat fabrikant Signify (voorheen Philips Lighting) je nog meer mogelijkheden geven met vier nieuwe producten.

Philips Hue in huis

Het komt nu met de Philips Hue Wall Switch Module die je achter je huidige lichtschakelaar monteert. Hierdoor kun je het makkelijk met je telefoon of via je stem besturen waardoor je niet meer hoeft op te staan om het licht aan of uit te zetten. Je kunt in de Hue app ook makkelijk lichtscènes selecteren en werking van de schakelaar aanpassen. Het device werkt op batterijen en heeft een minimale gebruiksduur van vijf jaar.

Philips Hue Wall Switch Module

De Dimmer Switch

Een van de andere accessoires van Philips Hue krijgt een upgrade. Met de Hue Dimmer Switch kun je volgens de fabrikant je verlichting nog intuïtiever bedienen. Het is nog makkelijker om lampen feller te zetten of te dimmen en door lichtscènes te bladeren. Ook is het design aangepast zodat het mooier over je huidige schakelaaropening past.

Philips hue Dimmer Switch
De Dimmer Switch. (Afbeelding: Signify)

Verlichting in de tuin

Maar natuurlijk hoef je Philips Hue niet alleen in huis te gebruiken. Je kunt ook voor prachtig licht in de tuin zorgen. De fabrikant komt nu met de Amarant. Een verstraler die de buitenomgeving gelijkmatig aanstraalt voor het juiste sfeerlicht. Zo krijg je unieke lichtvormen op grote objecten als muren, schuttingen en hagen door een wallwash-effect. De Amarant kan op de vloer worden gemonteerd of ondersteboven aan bijvoorbeeld een overhangend dak.

Als laatste komt Philips met de Hue Appear, die een update krijgt. Het heeft nu een roestvrijstalen afwerking en is makkelijker te installeren door middel van een pin-connector. De muurlamp zorgt voor een krachtig op en neer zwevend lichteffect.

Philips Hue Amarant Appear
De Amarant en Appear gecombineerd. (Afbeelding: Signify)

De prijzen

Dit gaan de verschillende modules kosten:

 • Philips Hue Amarant Verstraler (vanaf 26 januari) – € 149,99
 • Philips Hue Appear Muurlamp met roestvrijstalen afwerking (vanaf 26 januari) – € 149,99
 • Philips Hue wall switch module (vanaf 9 maart) – € 39,99 (1-pack) / € 69,99 (2-pack)
 • Philips Hue dimmer switch, nieuwe versie (vanaf 26 januari) – € 19,99

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  plonserd

  Ik koop zeker die wall switch. Bijna elke lamp in huis is Hue, behalve het licht boven de eettafel en het licht in het toilet (de lichtknop is daar verbonden met het ventilatiesysteem). Fijn dat ik nu die twee ook kan automatiseren via m’n bestaande Hue systeem (ik weet dat er al andere van die switches bestaan, die ook via Zigbee zouden werken en in principe dus met Hue, maar ik heb slechte ervaringen met andere merken..)

 • Profielfoto
  Buzz

  Ik ben net een paar weken met Homekit / Hue begonnen. Een goed lockdown-hobby-project (maar wel prijzig). Ik heb net de Fibaro homekit switch besteld voor een lamp in een kast. Ik zou het liefst homekit inbouw-dimmers willen kunnen kopen, maar die bestaan nog niet.

 • Profielfoto
  Pappapaul

  @plonserd,
  Misschien begrijp ik je verkeerd maar de Philips Hue wall switch module is ervoor om ervoor te zorgen dat de Hue lampen bereikbaar blijven als iemand met de gewone schakelaar de Hue lampen heeft uitgezet en daardoor de lampen niet meer te bedienen zijn via de app of voice-controle. Met deze extra module achter de gewone schakelaar blijven de Hue lampen nog wel te bedienen.

  Rest mij nog de vraag of je in de app (en voornamelijk op afstand dus) kan zien of de Hue lampen zijn uitgeschakeld als dat met deze nieuwe module is gedaan; nu lijkt het alsof de Hue lampen nog branden na het uitschakelen met de wandschakelaar.

 • Profielfoto
  plonserd

  Blijkbaar heb je gelijk..

  “Can conventional lamps also be switched with the Philips Hue Wall Switch Module?​
  No, only lamps that are paired with the Philips Hue Bridge can be controlled with the in-wall module. You cannot make “dumb” lamps smart.”

 • Profielfoto
  leavestone

  Inbouw Wall switch zorgt er voor dat het schakelen van de schakelaar een signaal naar de bridge stuurt en ze dus “altijd aan staan”

  Met de draadloze afstandsbediening gebruikte je de bestaande schakelaars toch al niet meer  leuk alternatief om je schakelmateriaal uniform te houden

   

 • Profielfoto
  Buzz

  Hmm, jammer, stuk minder slim dan wat ik van de Fibaro verwacht dus.

 • Profielfoto
  dafo

  De Hue Wall Switch module is iets waar ik lang op gewacht heb! Eindelijk kan ik domme schakelaars slim maken zonder dat ik die hoef te vervangen. De familie en bezoek zullen dat prettig vinden dat ze geen app nodig hebben om lampen te bedienen. Hopelijk gaat het een beetje passen, de ruimte in de wand is toch wel beperkt.