Pascal’s Wager is de eerste iPad-game die je met muis en toetsenbord kunt spelen

Door: Jelle van Es - 0 reacties
Pascal's Wager
(Afbeelding: Giant Games)

Met de komst van iPadOS 14 heeft de iPad veel meer mogelijkheden gekregen. Eén van die mogelijkheden bestaat uit het koppelen van een muis en een toetsenbord aan je apparaat, om hem op die manier meer als een laptop te gebruiken.

Maar zo’n combinatie kan ook voor andere dingen worden ingezet. Een muis en een toetsenbord is bijvoorbeeld al jaren een gouden combinatie voor de gaming-pc. Toch krijgen we met Pascal’s Wager pas de eerste iPad-game die deze combinatie ondersteunt.

Pascal’s Wager zorgt voor een primeur op de iPad

Er zijn inmiddels al heel wat games voor de iPad die gebruik maken van een controller. Die optie is er al een tijd en zorgt er voor dat het apparaat perfect is om games vanaf de PlayStation 4 of Xbox One bijvoorbeeld naar te streamen. Ook zijn er een aantal titels die op deze manier beter gespeeld kunnen worden. Maar Pascal’s Wager gaat dus een stukje verder. Naast de optie om je game met een controller te spelen, heb je dus ook de muis en toetsenbord-combinatie als mogelijkheid.

Pascal’s Wager now supports keyboard/mouse control on iOS 14 and later from r/ipad

Pascal’s Wager is een game die wordt beschreven als een actie RPG (role playing game), die zich afspeelt in een dark fantasy wereld. Hij is al een tijdje uit, hij verscheen in de zomer van 2019, maar een week geleden kreeg hij dus een update, waarmee de game op de iPad dus te spelen is met muis en toetsenbord. En daarmee weet zo’n relatief oude game toch nog het nieus te halen.

Een game om even mee bezig te zijn

Mocht je interesse hebben in Pascal’s Wager, dan kun je hem hier voor 5,49 euro in huis halen. De game is naar verluid goed voor meer dan 20 uur aan gameplay en kent genoeg mogelijkheden om de game voor een tweede keer te spelen. Daarnaast is het een titel die op visueel gebied best wel goed uit de verf komt.

Reacties

0 reacties