Parler-website keer terug, komt met veelbelovend bericht voor volgers

Door: Wesley Akkerman - 16 reacties
Parler
(Afbeelding: Olivier DOULIERY / AFP)

Socialmediaplatform Parler verdween vorige week compleet toen Apple en Google de app uit de downloadwinkels haalde en Amazon de server afsloot. Nu lijkt het erop dat de website terugkeert. Dit wordt door veel Amerikanen gezien als een extreem-rechtste website, die derhalve niet bij iedereen in goede aarde valt.

Als je nu naar de website van Parler gaat, dan kom je uit op een boodschap van CEO John Matze. De boodschap is sinds afgelopen zondag actief. Op de site staat nu te lezen dat de huidige problemen allemaal opgelost worden en dat oude gebruikers binnenkort weer welkom zijn.

Parler werd eerder uit de lucht gehaald, waardoor zowel de site als de apps niet meer te bereiken waren. Google, Amazon en Apple besloten dit te doen, omdat aan het licht kwam dat bepaalde rechts-extremistische groepen de dienst gebruikten om de aanval op het Capitool te coördineren.

Parler icon
Icoon van de Parler-app (Afbeelding: Parlor)

Parler maakt een doorstart

CNN meldt dat de website nu geregistreerd is bij Epik. Dat is een bedrijf dat meerdere domeinnamen voor websites geregistreerd heeft, waar veelal rechts-extreme gebruikers op actief zijn. Het gaat dan om bekende en minder bekende websites als 8chan en Gab.

Op moment van schrijven is het nog niet duidelijk wie de website van Parler host (aangezien Amazon dat dus niet meer wil doen) en wanneer de site weer volledig in de lucht is. Ook wordt er geen woord gerept over het terugkeren van app, in Google Play en de App Store. Dit betekent echter niet dat het nooit gaat gebeuren. CEO Tim Cook heeft namelijk in een statement tegenover Fox News gezegd, afgelopen zondag, dat de app welkom is wanneer er strenge moderatieregels gelden.

Voor de volledigheid hebben we het bericht op de website van Parler hieronder in z’n volledigheid overgenomen.

Now seems like the right time to remind you all — both lovers and haters — why we started this platform. We believe privacy is paramount and free speech essential, especially on social media. Our aim has always been to provide a nonpartisan public square where individuals can enjoy and exercise their rights to both.

We will resolve any challenge before us and plan to welcome all of you back soon. We will not let civil discourse perish!

CNN

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  George Boot

  Dit wordt gezien als een exteem-rechtste website, die niet bij iedereen in goede aarde valt.

  Kijk, dit is dus weer zo’n passage die, denk ik, niet altijd even gewaardeerd wordt door jullie lezers.

  Door wie wordt Parler gezien als een “extreem-rechtse” website? Dit onderwerp is zo politiek als het maar kan, dus laat dat lekker voor wat het is, zou ik willen zeggen.

  Of zeg dan op zijn minst iets inhoudelijks over de boodschap van John, over waarom het wellicht dus ook belangrijk is dat de Facebooks en Twitters van deze wereld niet behoren te bepalen wat waar is en wat niet, wat door de beugel kan en wat niet.

 • Profielfoto
  Macteach

  George Boot op 18 januari 2021 11:48

  Dit wordt gezien als een exteem-rechtste website, die niet bij iedereen in goede aarde valt.

  Kijk, dit is dus weer zo’n passage die, denk ik, niet altijd even gewaardeerd wordt door jullie lezers.

  Kijk de beelden van 6 januari nog even allemaal terug zou ik zeggen…

   

 • Profielfoto
  Kevin

  Macteach op 18 januari 2021 12:10

  George Boot op 18 januari 2021 11:48

  Dit wordt gezien als een exteem-rechtste website, die niet bij iedereen in goede aarde valt.

  Kijk, dit is dus weer zo’n passage die, denk ik, niet altijd even gewaardeerd wordt door jullie lezers.

  Kijk de beelden van 6 januari nog even allemaal terug zou ik zeggen…

   

  Heb ik vanochtend gedaan. De deuren werden opengezet door de politie. Demonstranten liepen naar binnen, gingen op foto met de politie. Maakten foto’s binnen. En gingen weer weg. Dat is één deel van de mensen. Ik zag deze beelden toevallig. Vreemd dat ik die nergens anders voorbij heb zien komen…

 • Profielfoto
  csteelooper

  Kevin op 18 januari 2021 12:55

  Macteach op 18 januari 2021 12:10

  George Boot op 18 januari 2021 11:48

  Dit wordt gezien als een exteem-rechtste website, die niet bij iedereen in goede aarde valt.

  Kijk, dit is dus weer zo’n passage die, denk ik, niet altijd even gewaardeerd wordt door jullie lezers.

  Kijk de beelden van 6 januari nog even allemaal terug zou ik zeggen…

   

  Heb ik vanochtend gedaan. De deuren werden opengezet door de politie. Demonstranten liepen naar binnen, gingen op foto met de politie. Maakten foto’s binnen. En gingen weer weg. Dat is één deel van de mensen. Ik zag deze beelden toevallig. Vreemd dat ik die nergens anders voorbij heb zien komen…

  Denk je nou écht dat het allemaal lieve poesjes waren daar in het Capitool? Ga dan nog maar even zitten nadenken in het hoekje van het klaslokaal… De reden dat je die redelijk onschuldige mensen nergens hebt gezien is uiteraard dat de meerderheid nou níet bepaald lief was…

 • Profielfoto
  George Boot

  csteelooper op 18 januari 2021 13:07

  Kevin op 18 januari 2021 12:55

  Macteach op 18 januari 2021 12:10

  George Boot op 18 januari 2021 11:48

  Dit wordt gezien als een exteem-rechtste website, die niet bij iedereen in goede aarde valt.

  Kijk, dit is dus weer zo’n passage die, denk ik, niet altijd even gewaardeerd wordt door jullie lezers.

  Kijk de beelden van 6 januari nog even allemaal terug zou ik zeggen…

   

  Heb ik vanochtend gedaan. De deuren werden opengezet door de politie. Demonstranten liepen naar binnen, gingen op foto met de politie. Maakten foto’s binnen. En gingen weer weg. Dat is één deel van de mensen. Ik zag deze beelden toevallig. Vreemd dat ik die nergens anders voorbij heb zien komen…

  Denk je nou écht dat het allemaal lieve poesjes waren daar in het Capitool? Ga dan nog maar even zitten nadenken in het hoekje van het klaslokaal… De reden dat je die redelijk onschuldige mensen nergens hebt gezien is uiteraard dat de meerderheid nou níet bepaald lief was…

  Mensen, mijn punt is nou juist dat deze hele discussie niets met tech te maken heeft. Het is een politieke discussie. Vele (gewelddadige) protesten zijn gepland via Facebook Groups en ander platformen, het is echt niet alleen Parler waar het mis gaat.

  Laten we elkaar nou niet in de haren vliegen over zulke zaken, maar liever over inhoudelijke techzaken discussiëren.

 • Profielfoto
  Matador

  George Boot op 18 januari 2021 11:48

  Dit wordt gezien als een exteem-rechtste website, die niet bij iedereen in goede aarde valt.

  Kijk, dit is dus weer zo’n passage die, denk ik, niet altijd even gewaardeerd wordt door jullie lezers.

  Door wie wordt Parler gezien als een “extreem-rechtse” website? Dit onderwerp is zo politiek als het maar kan, dus laat dat lekker voor wat het is, zou ik willen zeggen.

  Of zeg dan op zijn minst iets inhoudelijks over de boodschap van John, over waarom het wellicht dus ook belangrijk is dat de Facebooks en Twitters van deze wereld niet behoren te bepalen wat waar is en wat niet, wat door de beugel kan en wat niet.

  Gaan we zeeleeuwen?

 • Profielfoto
  Kevin

  csteelooper op 18 januari 2021 13:07

  Kevin op 18 januari 2021 12:55

  Macteach op 18 januari 2021 12:10

  George Boot op 18 januari 2021 11:48

  Dit wordt gezien als een exteem-rechtste website, die niet bij iedereen in goede aarde valt.

  Kijk, dit is dus weer zo’n passage die, denk ik, niet altijd even gewaardeerd wordt door jullie lezers.

  Kijk de beelden van 6 januari nog even allemaal terug zou ik zeggen…

   

  Heb ik vanochtend gedaan. De deuren werden opengezet door de politie. Demonstranten liepen naar binnen, gingen op foto met de politie. Maakten foto’s binnen. En gingen weer weg. Dat is één deel van de mensen. Ik zag deze beelden toevallig. Vreemd dat ik die nergens anders voorbij heb zien komen…

  Denk je nou écht dat het allemaal lieve poesjes waren daar in het Capitool? Ga dan nog maar even zitten nadenken in het hoekje van het klaslokaal… De reden dat je die redelijk onschuldige mensen nergens hebt gezien is uiteraard dat de meerderheid nou níet bepaald lief was…

  Was je erbij? Rotte appels heb je overal, links en rechts. Ik keur geweld en vandalisme niet goed. Feit is dat de deuren werden opengezet door politie en demonstranten naar binnenliepen. Beelden daarvan zijn te vinden. Maar de linkse media bepaalt wat je te zien krijgt en die schetst een eenzijdig narratief. Die laat niet zien dat één iemand een ruit in probeert te slaan en door de rest wordt weggetrokken. Dat politie de deuren openzette zodat men naar binnen kon. Dat binnen rustig selfies worden genomen met agenten. Het zijn de idioten die altijd worden uitgezonden. Tenzij je ‘Chaz’ toe-eigent. Dan zie je daar niets van op het nieuws.

  Nadenken in het hoekje van een klaslokaal? Hou je denigrerende opmerking voor je, alsjeblieft. Ik raad je aan om naast de NOS ook eens andere informatiebronnen te raadplegen. Een ruimer perspectief zal je geen kwaad doen, wat je er ook mee doet of ervan vindt. En nee, dat ruimere perspectief vind je niet in het klaslokaal. Dat ontwikkel je als je naar buiten kijkt.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Kevin op 19 januari 2021 00:47
   
  Was je erbij? Rotte appels heb je overal, links en rechts. Ik keur geweld en vandalisme niet goed. Feit is dat de deuren werden opengezet door politie en demonstranten naar binnenliepen. Beelden daarvan zijn te vinden. Maar de linkse media bepaalt wat je te zien krijgt en die schetst een eenzijdig narratief. Die laat niet zien dat één iemand een ruit in probeert te slaan en door de rest wordt weggetrokken. Dat politie de deuren openzette zodat men naar binnen kon. Dat binnen rustig selfies worden genomen met agenten. Het zijn de idioten die altijd worden uitgezonden. Tenzij je ‘Chaz’ toe-eigent. Dan zie je daar niets van op het nieuws.

  Nadenken in het hoekje van een klaslokaal? Hou je denigrerende opmerking voor je, alsjeblieft. Ik raad je aan om naast de NOS ook eens andere informatiebronnen te raadplegen. Een ruimer perspectief zal je geen kwaad doen, wat je er ook mee doet of ervan vindt. En nee, dat ruimere perspectief vind je niet in het klaslokaal. Dat ontwikkel je als je naar buiten kijkt.

  Waarschijnlijk was ik er meer bij dan jij ja. Ik heb familie in de US wonen. Zij zijn mijn informatie naast de NOS. Als er trouwens iemand is die “naast de NOS ook eens andere informatiebronnen raadpleegt” ben ik het wel. Gebeurt er in Portugal iets? Dan ben ik de eerste die de Portugese TV aan zet. Zelfde met élk ander land waar ik de taal machtig van ben, dus ook met de US. Ik kan hier meer dan 200 kanalen uit de US ontvangen (niet overdreven), waaronder FOX News, C-SPAN, CNN, ABC-News en nog veel meer. Naast mijn familie die me het nodige vertelde, heb ik die zenders ook aan gehad. Ik mag met mijn opmerking dan misschien wat denigrerend zijn overgekomen (waarvoor bij deze excuus), maar jou opmerking is eigenlijk niet van een minder kaliber wat dat betreft. Als je denkt dat er ook maar één zogenaamde ‘lieverd’ tussen de demonstranten was dan heb je het toch echt mis. Het openen van de hekken om de demonstranten naar binnen te laten was ook niet slim van de agenten in kwestie, al kan het goed zijn dat men dat deed om de situatie te de-escaleren (slechte inschatting als je het mij vraagt, maar goed). En over naar buiten kijken gesproken: hou je ver van alles wat naar complotten ruikt, zoals bijvoorbeeld Xanderniews. Anders helpt die zogenaamde ‘ontwikkeling van perspectief’ waar je het over hebt je niet echt.

 • Profielfoto
  Buzz

  Jammer dat er hier ruimte wordt geboden om dit soort gevaarlijke ideeën te laten staan. Dat de coup-poing van een stel extreem gevaarlijke rechts-extremistische idioten op 6 juni maar een soort uit-de-hand-gelopen schoolreisje met selfies was. Rotte appels? Er zijn doden en gewonden gevallen, en veel gekozen volksvertegenwoordigers hebben doodsangsten uitgestaan. Kijk hier maar eens hoe gezellig het allemaal was: https://www.newyorker.com/news/video-dept/a-reporters-footage-from-inside-the-capitol-siege. Dat de er politiemensen en congresleden gefaald of mogelijk zelfs geholpen hebben maakt het juist alleen maar erger, en dat wordt nu gebruikt om het goed te praten? Bizar dit.

 • Profielfoto
  Kevin

  csteelooper op 19 januari 2021 07:29

  Kevin op 19 januari 2021 00:47

  Was je erbij? Rotte appels heb je overal, links en rechts. Ik keur geweld en vandalisme niet goed. Feit is dat de deuren werden opengezet door politie en demonstranten naar binnenliepen. Beelden daarvan zijn te vinden. Maar de linkse media bepaalt wat je te zien krijgt en die schetst een eenzijdig narratief. Die laat niet zien dat één iemand een ruit in probeert te slaan en door de rest wordt weggetrokken. Dat politie de deuren openzette zodat men naar binnen kon. Dat binnen rustig selfies worden genomen met agenten. Het zijn de idioten die altijd worden uitgezonden. Tenzij je ‘Chaz’ toe-eigent. Dan zie je daar niets van op het nieuws.

  Nadenken in het hoekje van een klaslokaal? Hou je denigrerende opmerking voor je, alsjeblieft. Ik raad je aan om naast de NOS ook eens andere informatiebronnen te raadplegen. Een ruimer perspectief zal je geen kwaad doen, wat je er ook mee doet of ervan vindt. En nee, dat ruimere perspectief vind je niet in het klaslokaal. Dat ontwikkel je als je naar buiten kijkt.

  Waarschijnlijk was ik er meer bij dan jij ja. Ik heb familie in de US wonen. Zij zijn mijn informatie naast de NOS. Als er trouwens iemand is die “naast de NOS ook eens andere informatiebronnen raadpleegt” ben ik het wel. Gebeurt er in Portugal iets? Dan ben ik de eerste die de Portugese TV aan zet. Zelfde met élk ander land waar ik de taal machtig van ben, dus ook met de US. Ik kan hier meer dan 200 kanalen uit de US ontvangen (niet overdreven), waaronder FOX News, C-SPAN, CNN, ABC-News en nog veel meer. Naast mijn familie die me het nodige vertelde, heb ik die zenders ook aan gehad. Ik mag met mijn opmerking dan misschien wat denigrerend zijn overgekomen (waarvoor bij deze excuus), maar jou opmerking is eigenlijk niet van een minder kaliber wat dat betreft. Als je denkt dat er ook maar één zogenaamde ‘lieverd’ tussen de demonstranten was dan heb je het toch echt mis. Het openen van de hekken om de demonstranten naar binnen te laten was ook niet slim van de agenten in kwestie, al kan het goed zijn dat men dat deed om de situatie te de-escaleren (slechte inschatting als je het mij vraagt, maar goed). En over naar buiten kijken gesproken: hou je ver van alles wat naar complotten ruikt, zoals bijvoorbeeld Xanderniews. Anders helpt die zogenaamde ‘ontwikkeling van perspectief’ waar je het over hebt je niet echt.

  Dat ik in Nederland woon, betekent niet dat ik weet wat er in Nederland gebeurt. Maar goed, mijn insinuatie dat je je niet breed laat informeren is onterecht, en ook daar bied ik mijn excuses voor aan. Ik doe hetzelfde als jij. Ik lees de NOS, heb een abonnement op NRC, ik kijk CNN, Fox, BBC, RT, Al-Jazeera en Rai. Nee, Xandernieuws en complotsites kom ik nooit op. Maar het is niet gezegd dat dat je perspectief niet kan verruimen. Als je maar beseft dat 99,99% van hetgeen dat je er leest bullshit is. Het gevaar is dat mensen op die sites het vermogen niet hebben om waar en onwaarheden van elkaar te onderscheiden. Complotgekkies maken zichzelf compleet belachelijk. En dat is jammer, want complotten bestaan weldegelijk. Dat is van alle tijden. Iedere complottheorie wordt nu echter allemaal op 1 hoop gegooid met QAnon, platte aarde, etc. omdat de idioten die dat verkondigen een spreekbuis wordt gegeven.

  Terugkomend op die protesten. Ik blijf bij mijn punt, dat die protesten van vorige week, uit zijn verband zijn getrokken. Als ik het vergelijk met de BLM protesten, was dit niet erger dan dat. Daarbij werden steden afgebrand, winkels geplunderd, gemeentehuizen bestormd. Dat werd rechtgepraat. Daarmee zeg ik niet dat er geen slechte mensen deelnamen die zich slecht gedragen hebben bij het Capitol. De beelden spreken voor zich. Die mensen moeten worden vervolgd, zoals ook had moeten gebeuren bij die antifa demonstranten. Maar het beeld dat er een half miljoen terroristen op de been was, is eenzijdig. Het leven is zelden zo zwart-wit. Er liepen zelfs bejaarde vrouwen in het Capitol rond. Die hebben echt geen agenten neer hoeven slaan om binnen te komen.

 • Profielfoto
  Kevin

  Jammer dat er hier ruimte wordt geboden om dit soort gevaarlijke ideeën te laten staan.

   

  Ten eerste, wie ben jij om te zeggen wat hier mag worden gezegd en wat niet? Kan je naam beter veranderen in Xi Jinping of Stalin als je anderen fascistische beperkingen oplegt. Ten tweede, welke “gevaarlijke ideeën”? Het feit dat de deuren open werden gezet en men naar binnen kon wandelen en selfies nemen? Dat is geen idee, dat is een observatie. Ten derde, ik praat helemaal niets goed. Ik benoem beelden die ik zag, die de feiten vanuit een ander perspectief laten zien.

  Het zou fijn zijn als er in de maatschappij wat meer ruimte is voor dialoog. Mensen de moer snoeren werkt alleen maar averechts. Over gevaarlijk gesproken.

 • Profielfoto
  Buzz

  Ok, ik denk niet dat dit de juiste plek is voor deze dialoog, en dat het beter zou zijn als deze discussies hier geweerd worden. Dat heeft niks met fascistische beperkingen te maken. Het gaat er om dat dit een min-of-meer prettige plek blijft voor technologie-nieuws, hulp en discussies. Daar hoort bij dat er geen plek is voor grote of kleine politiek gemotiveerde leugens, zoals de leugen dat er normale demonstranten in het Capitool naar binnen liepen, toen de politie de deuren opendeed en dat daar een paar rotte appels tussen zaten. Door de context hierbij te ontkennen, dat het om een opgehitste menigte ging die met geweld de verkiezingsuitslag probeerde ongedaan te maken, verdraai je de werkelijkheid nogal.

  Ik wil jouw “observaties“ daarom ook niet zomaar onweersproken hier laten staan. Heb je de beelden van de New Yorker bekeken? Benoem je de beelden daarna nog steeds op dezelfde manier? Als je tot nu toe “slechts observaties” hebt gegeven, wat is dan eigenlijk jouw idee daarbij?

 • Profielfoto
  Kevin

  Het probleem is, dat de hele verwijdering van Parler politiek omladen is. Wil je geen politieke discussies, dan moet je onder dit soort draadjes de discussie sluiten. Daar zou ik ook best in kunnen komen. Maar zolang de discussie openstaat, zou het raar zijn om te laten staan wat in je straatje past en te verwijderen wat er niet in past.

  Je link naar de newyorker werkte eerder niet. Nu wel. Ik heb het gekeken. Wat we te zien krijgen is niet iets nieuws, toch? Ik heb het hele gebeuren live gekeken op CNN en andere sites, vanaf de speech van Trump tot aan het vertrek van zijn aanhangers uit het Capitol. Er is niet veel wat ik nog niet gezien heb. Qua geweld is het niet afwijkend van wat we zien bij andere protesten. Kijk, ik begrijp niet waarom het altijd tot geweld moet komen. Maar het is niet buitengewoon wat ik op deze beelden zie. Een half jaar eerder gebeurde dit in Minneopolis en duurde nog maanden voort: https://youtu.be/UbqVEVlKo1s . Dit noemde de media “the voice of the unheard”. Kamala Harris moedigde het zelfs aan. Ik keur het geweld dat is gebruikt bij het Capitol niet goed. Anderen daarentegen, hanteren dubbele standaarden. Wat ik op de video van de newyorker zie, is niet schokkender dan de Minneopolis video. En dan heb ik nog niet eens de video gedeeld waarin Antifa met molotovcocktails naar politie gooit. Wat het meest ernstige is in de newyorker video, is wat je men hoort zeggen.

  Waar ik eerder naar verwees, was deze video: https://rumble.com/vcjzsn-capitol-police-open-doors-for-the-protestors.-they-stand-aside-and-invite-t.html

  Wordt nergens getoond volgens mij en wordt verwijderd van YouTube. Ik kon ‘m daardoor niet terug vinden. Het is een feitelijke observatie dat agenten de deuren openzetten. Je hoort de demonstranten op de video zelfs vertwijfeld vragen of het geen valsstrik is. Dat is één ingang waar een grote groep naar binnen werd gelaten. Bij andere ingangen werden demonstranten tegengehouden. Wat mijn idee bij die observatie is? Ik vind het raar. Ik begrijp het niet. En vraag mij af waarom het niet wordt getoond en er niet over wordt gesproken. Ja, ik zie continu de beelden dat aan de ene kant een groep zich toegang verschaft met geweld. Dat veroordeelt ieder weldenkend mens, zou je denken. Maar lang niet iedereen heeft zich met geweld naar binnen gewerkt. Deuren werden opengezet voor ze. Ze liepen naar binnen en liepen ook weer weg zoals ze binnen waren gekomen. Dat schetst een perspectief dat niet zo zwart-wit is als die wordt voorgeschoteld. Die mensen die je in de video van de newyorker ziet binnen de senaat, zijn niet verwijderd. Ze zijn gewoon vertrokken.

  Het hele gebeuren bij het Capitol is mijns inziens het resultaat van mensen die zich laten gebruiken en opjutten voor iemand anders zijn agenda. En in die agenda worden geworpen, doordat er geen dialoog meer plaatsvindt, maar men wordt weggezet in hokjes en wordt uitgesloten. Ze bestormen het Capitol door angst die hen is aangepraat op basis van aantijgingen, zonder nog te vragen naar bewijs. Die bestorming is een wanhoopsdaad van angstige mensen. En als je die mensen uitsluit, wegzet in hokjes, scherm je ze alleen maar verder af in hun eigen bubbel waarin ze alleen nog maar meer hun eigen ideeën bevestigd zien worden. Ze zijn daardoor eenvoudiger slachtoffer van populisten die hun angsten verder aanwakkeren. Onwaarheden moet je bestrijden met waarheden. Als je onwaarheden censureert, gaan mensen alleen maar geloven dat iets gecensureerd wordt wat ze niet mogen zien.

  De hele situatie in de VS (lees: de enorme polarisatie in dat land) is het gevolg van het ophitsen van mensen. Links en rechts zijn mensen tegen elkaar opgezet met allemaal zwart/witte voor- en tegenstellingen, met als dieptepunt dat continue rassengejank van ze. Men schreeuwt maar over elkaar heen, luistert niet naar elkaar en men reflecteert niet meer op eerder gevormde inzichten. Een situatie die ook hiernaartoe overgevlogen is, en een zeer slechte ontwikkeling is in mijn ogen. Dat kan een bom vormen onder je democratie. Deze enorme polarisatie keer je ook niet meer zomaar om als de geest eenmaal uit de fles is.

  Ik heb genoeg ideeën voor beleid dat dit kan verbeteren. Maar ik denk dat de situatie niet zo zou zijn, zoals die is, als de politiek niet had gewild dat die zo was. Onkunde van zulk niveau bestaat niet.

 • Profielfoto
  Buzz

  Die beelden en verhalen heb ik ook gezien en gehoord, ook in mainstream media, en zonder er naar te zoeken. Ik geloof er niks van dat die verborgen worden gehouden. Ik zie in de video onder die link niet wie die deur heeft opengemaakt. Wel op andere beelden dat ze hekken weghalen. Context ontbreekt in deze beelden (weten ze dat alle mensen binnen al in veiligheid zijn gebracht?). Eén en ander wordt nog onderzocht heb ik begrepen, en we zullen er dus nog wel meer over horen. Wat ik vooral zie is politiemensen die ver in de minderheid zijn zich deëscalerend opstellen. Zoiets zie je niet vaak in de VS.

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Kevin op 19 januari 2021 16:44
  Ik blijf bij mijn punt, dat die protesten van vorige week, uit zijn verband zijn getrokken. Als ik het vergelijk met de BLM protesten, was dit niet erger dan dat. Daarbij werden steden afgebrand, winkels geplunderd, gemeentehuizen bestormd. Dat werd rechtgepraat. Daarmee zeg ik niet dat er geen slechte mensen deelnamen die zich slecht gedragen hebben bij het Capitol. De beelden spreken voor zich. Die mensen moeten worden vervolgd, zoals ook had moeten gebeuren bij die antifa demonstranten. Maar het beeld dat er een half miljoen terroristen op de been was, is eenzijdig. Het leven is zelden zo zwart-wit. Er liepen zelfs bejaarde vrouwen in het Capitol rond. Die hebben echt geen agenten neer hoeven slaan om binnen te komen.

  Haal je hoofd eens uit je eigen reet

 • Profielfoto
  Dutch-American

  Nosferatu op 20 januari 2021 10:40

  Haal je hoofd eens uit je eigen reet

  Wow stoere opmerking hoor. Begin bij jezelf. Waar was jij toen links extremisten complete amerikaanse woon wijken platbranden? Ja ik woonin america en kan er over meepraten. Jij hebt duidelijk geen argumenten dus kom je met dit soort nietszeggende opemerking.

   

  Twitter staat vol met haat berichten van links extremsiten en er wordt niets tegen gedaan. Apple is gewoon hypoctiet dus haal jij je kop uit je eigen reet,