Bugfix voor Corona blootstellingsmeldingen beschikbaar voor oudere iPhones

Door: Night - 4 reacties
Apple Google contract tracking coronavirus 16x9
(Afbeelding via TC)

Apple heeft voor oudere iPhones, die niet naar iOS 14 kunnen updaten, de iOS 12.5.1 update uitgebracht. De update bevat bugfixes voor de Corona blootstellingsmeldingen. Als je een oudere iPhone gebruikt, is het aan te raden om de iOS 12.5.1 update installeren, aangezien we de Corona-pandemie nog niet te boven zijn.

Apple bracht vorig jaar in december nog iOS 12.5 uit naast iOS 14.3. Beide updates brachten ondersteuning voor Corona Blootstellingsmeldingen, waarbij iOS 12.5 de functie ook naar oudere iPhone-modellen bracht. In de release-opmerkingen van de 12.5.1 update wordt melding gemaakt van het oplossen van een bug in de Corona blootstellingsmeldingen. Die bug zorgde ervoor dat de blootstellingsmeldingen in de verkeerde taal konden worden weergegeven. Met de nieuwste update zegt Apple het probleem nu ook op oudere iPhone-modellen te hebben opgelost.

Als je nog niet hebt bijgewerkt, raden we je ten zeerste aan om de iOS 12.5.1-update op je iPhone te installeren, omdat we nog steeds te maken hebben met de Corona pandemie. Je installeert de update door naar Instellingen → Algemeen → Software-update te gaan. De update kan je zoals altijd draadloos downloaden en installeren.

Notificatiesysteem covid-19
Klik/tap voor groter (Afbeelding: Apple/Google)

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  leavestone

  Nieuwsgierig naar gebruikservaring van anderen. Ik heb hem vanaf het begin in gebruik. Tot op heden gelukkig nog geen melding gehad.

  Hoe zit dit bij anderen? Hoe is de werking?

   

 • Profielfoto
  herko

  leavestone op 12 januari 2021 20:07
  Nieuwsgierig naar gebruikservaring van anderen. Ik heb hem vanaf het begin in gebruik. Tot op heden gelukkig nog geen melding gehad.

  Hoe zit dit bij anderen? Hoe is de werking?

   

  Je kunt in ieder geval een aantal statistieken dagelijks bijgewerkt terugvinden op de Github pagina van CoronaMelder: https://github.com/minvws/nl-covid19-notification-app-statistics en andere documentatie over de app zelf kan je hier vinden: https://github.com/minvws/nl-covid19-notification-app-coordination

 • Profielfoto
  leavestone

  Bedankt voor de linkjes echter het is schandalig hoe laag (minder dan 20%) van het totale aantal besmetting hierin voorkomen.

  ontwikkelaars waren razendsnel echter politiek liet en laat het wederom afweten!

 • Profielfoto
  Triumph

  Vanwege hoge energie verbruik heb ik hem er deze week verwijderd. Dit doordat iPhone binnen een dag leeg was (zelfs uitging (0%)