Jelle van Es
Jelle van Es App Store 11 januari 2021

Oceanhorn: Chronos Dungeon is de nieuwste Apple Arcade-game

Wellicht dat je hem al had gespot: Oceanhorn: Chronos Dungeon. Afgelopen vrijdag verscheen de nieuwste game op de Apple Arcade en heb je de mogelijkheid om met vier spelers tegelijkertijd los te gaan in de game.

Oceanhorn: Chronos Dungeon is een spinoff op de Oceanhorn-reeks, die tot nu toe uit twee delen bestaat. Die games hebben op zichzelf al wat weg van The Legend of Zelda-reeks en ook deze game heeft gelijk dat gevoel.

Oceanhorn: Chronos Dungeon is een co-op 16-bit Zelda-game

Want wanneer je kijkt naar de stijl van de game, dan doet Oceanhorn: Chronos Dungeon erg denken aan een 16-bit Zelda-game zoals die op de Super Nintendo verscheen. Maar dan wel wat modernere technieken, waardoor het vandaag de dag nog goed speelbaar is. De game kent couch co-op multiplayer voor vier spelers, zodat je er lekker los mee kunt gaan. Daarbij heb je de keuze uit vier verschillende classes, waarbij elk personage zijn eigen vaardigheden en voordelen kent. Op die manier is het dus interessant om een beetje af te wisselen om te zien wat er bij je past.

Verder heeft Oceanhorn: Chronos Dungeon de potentie om een tijd interessant te zijn. Dit omdat de dungeons die je bezoekt willekeurig worden aangemaakt en verschillende moeilijkheidsgraden kent. Op die manier moet je telkens genoeg uitdaging op je pad krijgen. Verder kent de game diverse baasgevechten, die er voor zorgen dat je echt goed getest wordt in de game. En wanneer je dan zo’n baas weet te verslaan, dan scoor je nieuwe voorwerpen om de toekomstige gevechten mee aan te gaan.

Zo wordt de game beschreven

Mocht je nog iets van het achtergrondverhaal willen meekrijgen, dan is de onderstaande tekst de moeite waard om te lezen. Zoals gezegd is Oceanhorn: Chronos Dungeon sinds afgelopen vrijdag beschikbaar voor de Apple Arcade.

Two hundred years have passed since the Catastrophe, and the once-powerful Realm of Arcadia lays in ruins – small Arcadian settlements are scattered across islands and floating in between clouds in the Uncharted Seas. The Arcadian knowledge is still highly regarded despite the decimation of most of their creations, but life is difficult under the constant threat from wandering groups of Direfolk, Goblins, and Ogres from the Outlands. However, hope lives on in a band of adventurers set on a quest to bring peace and order back to their crumbling civilization. On a distant island they discover the entrance to a mythical underground complex called the Chronos Dungeon, deep wherein lies the Paradigm Hourglass – an object so powerful it can alter the course of history and return the world to its former glory.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oceanhorn: Chronos Dungeon is de nieuwste Apple Arcade-game
Sluiten