Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 15 januari 2021

Netflix werkt aan extra beleving voor AirPods Pro en Max bezitters

De AirPods Pro en AirPods Max zijn beide voorzien van Spatial Audio-ondersteuning. Hierdoor wordt het geluid niet alleen verspreidt door de ruimte, maar draait het geluid ook mee met je hoofd. Iets waar ook Netflix interesse in lijkt te hebben.

Volgens een zeer goed geïnformeerde bron van Franse website iPhoneSoft is Netflix druk bezig met het testen van Spatial Audio. De streamingdienst brengt binnenkort mogelijk ondersteuning voor de functionaliteit uit.

Netflix test Spatial Audio-ondersteuning

Sinds december vorig jaar wordt Spatial Audio al getest door Netflix. Dat is het nieuws dat een medewerker van het bedrijf, die actief is in het ontwikkelingsgedeelte in de VS, via iPhoneSoft naar buiten brengt. Volgens de persoon lopen de tests op dit moment door en is het de bedoeling dat de ondersteuning in het voorjaar uitgerold wordt.

De kans dat we direct het hele aanbod van Netflix kunnen bekijken met Spatial Audio is overigens klein. Volgens de bron wordt er namelijk eerst een klein deel van de beschikbare films en series van de ondersteuning voorzien. Daarnaast heb je dus de AirPods Pro of een AirPods Max nodig en moet het apparaat waarop je kijkt voorzien zijn van iOS 14 of iPadOS 14.

AirPods Max
De koptelefoon

Daarbij moeten we ook rekening houden met het feit dat Netflix de ondersteuning niet voor iedere gebruiker beschikbaar stelt. Zo kwam het bedrijf eerder al met ondersteuning voor Dolby Atmos, maar was deze vervolgens alleen voor Ultra-HD abonnees te gebruiken. Op dit moment is nog niet bekend of hetzelfde geldt voor Spatial Audio gebruikers.

Niet op je Apple TV

Het is natuurlijk ontzettend fijn dat diensten als Netflix, Disney+ en Apple TV+ werken aan, of voorzien zijn van, Spatial Audio-ondersteuning. Alleen kan je er op dit moment alleen gebruik van maken met een iPhone of iPad met iOS 14 of iPadOS 14. Mensen die thuis een Apple TV 4K hebben staan kunnen Spatial Audio niet gebruiken. Tot grote frustratie van sommige gebruikers. Want als je ergens films en series op wilt kijken, dan is het wel je televisie toch?

Wordt het eigenlijk überhaupt niet eens tijd voor een nieuwe Apple TV? Laat het ons weten in de reacties!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix werkt aan extra beleving voor AirPods Pro en Max bezitters
Sluiten