Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 5 januari 2021

Monica Lozano neemt plaats in Apple’s Raad van Bestuur

College Futures Foundation CEO en ex-redacteur Monica Lozano neemt plaats in het Raad van Bestuur van Apple. Dat maakt het bedrijf vanmiddag bekend in zijn eigen Newsroom.

In het persbericht laat Apple weten dat Lozano ervaring met zich meebrengt op het gebied van leiderschap. Ook wordt ze door het bedrijf een kampioen op het gebied van gelijkheid en representatie benoemd.

Monica Lozano in Raad van Bestuur Apple

Voordat Monica Lozano fungeerde als CEO van de College Future Foundation was ze 30 jaar actief in de media. Ze was redactrice en uitgever van de grootste Spaanstalige krant uit de Verenigde Staten: La Opinión. Binnen ImpreMedia, het moederbedrijf van de krant, maakte Monica Lozano ook een aantal grote stappen. Zo werd ze onder andere voorzitter en CEO van het bedrijf. Daarnaast heeft Lozano er ook voor gezorgd dat bepaalde bedrijven en gemeenschappen in de prijzen vielen. Denk hierbij aan The Leadership Conference on Civil and Human Rights en de United State Hispanic Chamber of Commerce.

Een plaats in het Raad van Bestuur is Monica Lozano niet vreemd. Zo was ze voorzitter van de University of California Board of Regents en zat ze in de Raad van de Weingart Foundation. Daarvoor was de dame ook te vinden in de Raad van Bestuur van The Walt Disney Company. Inmiddels neemt Lozano dus plek in het bestuur van Apple, maar dat zal niet haar enige plek zijn. Zo blijft ze haar plekje in de Raad van Bestuur van de Target Corporation en de Bank of America Corporation houden.

‘Een rijke historie’

In het persbericht van Apple laat Monica weten wat haar aantrekkingskracht tot het bedrijf is. Zo zegt ze:

“Ik heb Apple’s toewijding aan de notie dat technologie het leven van alle mensen moet verbeteren en voor een betere wereld moet zorgen altijd al bewonderd. Ik kijk ernaar uit om samen met Tim, Art en de overige bestuursleden die waarden na te leven en een rijke historie op te bouwen.”

Tim Cook geeft in het persbericht ook een reactie. De Apple CEO laat weten waarom Lozano een aanwinst is voor het bedrijf:

“Haar waarden en ervaring zullen Apple helpen om te blijven groeien, te blijven innoveren en ervoor te zorgen dat het bedrijf een kracht ten goede van de levens van teams, klanten en gemeenschappen wordt.”

Reageer op artikel:
Monica Lozano neemt plaats in Apple’s Raad van Bestuur
Sluiten