Jelle van Es
Jelle van Es App Store 6 januari 2021

Minecraft Earth gooit deze zomer de handdoek in de ring

Eind 2019 werd de game Minecraft Earth op de markt gebracht. Het was een titel die net als Pokémon Go gebruik maakt van jouw locatie. Door met de game op je smartphone rond te lopen, had je de mogelijkheid om op verschillende plekken in de wereld voorwerpen te scoren.

Vervolgens was het mogelijk om op diverse plekken in Minecraft Earth een gebouw neer te zetten en die weer uit te breiden. Het idee van de game was leuk, maar een succes is het nooit geworden. En als gevolg daarvan is besloten om met de game te stoppen.

Minecraft Earth stopt er mee

Op hun blog laat Mojang Studios weten dat Minecraft Earth er mee stopt. Gelukkig wordt niet gelijk de stekker er uitgetrokken. 30 juni is de laatste dag dat de game werkt. Tot die tijd zou je het dus nog even kunnen proberen om te zien wat je gemist hebt of de laatste dingen in de game doen. Mojang zegt er zelf het volgende over:

Minecraft Earth was designed around free movement and collaborative play – two things that have become near impossible in the current global situation. As a result, we have made the difficult decision to re-allocate our resources to other areas that provide value to the Minecraft community and to end support for Minecraft Earth in June 2021.

De huidige coronacrisis wordt dus genoemd als de voornaamste reden om te stoppen met Minecraft Earth. Want je kunt immers minder makkelijk naar buiten en het is ook niet de bedoeling dat je samenkomt om dingen te bouwen. Tegelijkertijd is dat hetgeen dat je met Pokémon Go ook doet en daarbij heeft de ontwikkelaar wel oplossingen gevonden om het voor elkaar te krijgen. Het lijkt er gewoon meer op dat de game niet van de grond kwam en door de recente ontwikkelingen dat ook niet meer gaat doen.

Minecraft Earth iOS
Minecraft Earth iOS

Handdoek in de ring

En zodoende gooit de ontwikkelaar wat betreft Minecraft Earth dus de handdoek in de ring. Mocht je nog in-game aankopen gedaan worden, dan wordt dat omgezet naar credits voor Minecraft zelf. Iedereen die een in-game aankoop heeft gedaan, krijgt van de ontwikkelaar als dankje een gratis versie van Minecraft.

Reageer op artikel:
Minecraft Earth gooit deze zomer de handdoek in de ring
Sluiten