Leveranciersketen hint naar nieuwe iPhone SE en AirPods Pro in april 2021

Door: Night - 1 reactie
iPhone SE (2020)
(Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Volgens een bericht van de Japanse nieuwssite Mac Otakara werken Apple-leveranciers in China al aan een nieuwe iPhone SE en de AirPods Pro 2. Hoewel er nog geen verdere details over de apparaten bekend werden gemaakt, verwachten we hier in de komende maanden vast méér over te horen.

Volgens een rapport van de Japanse site Mac Otakara werken Chinese leveranciers al aan twee nieuwe Apple-producten die in mogelijk al april zullen verschijnen Het gaat hier om de AirPods Pro van de 2e generatie en de 3e generatie iPhone SE. Hoewel het bericht ons een release-datum aanreikt, maakte de site verder nauwelijks iets bekend over eventuele specificaties of vernieuwingen.

AirPods Pro

Volgens het bericht gaat de 2e generatie AirPods Pro een nieuw ontworpen oplaadcase krijgen, Deze zou ongeveer 5 mm dunner zijn dan de huidige behuizing. Het zal ook interessant zijn om te zien hoe Apple van plan is om de AirPods Pro te upgraden.

Hoewel de audiokwaliteit van de AirPods Pro een stuk hoger ligt dan de gewone AirPods, blijken audiofielen nog steeds niet overtuigd. De eerste generatie AirPods Pro waren in technisch opzicht al van toonaangevende kwaliteit, dus de audiokwaliteit is het meest voor de hand liggende facet dat Apple kan verbeteren.

AirPods Pro in case 001
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Raymon Mens)

Phone SE 3

Er werden geen aanvullende gegevens verstrekt met betrekking tot de 3e generatie iPhone SE. Een blik op de techniek die Apple heeft gebruikte in zijn iPhone SE uit 2020, werpt echter wel enig licht op wat we kunnen verwachten.

De iPhone SE 2 was voorzien van een 4,7 inch scherm en een A13 processor. We verwachten derhalve dat de iPhone SE 3 een A14-chip zal hebben, en dus dezelfde prestaties zal leveren als de iPhone 12-serie.

Wat echter minder zeker is, is of Apple de beeldschermspecificatie al dan niet zal updaten. De iPhone 12 Mini – het goedkoopste model in de iPhone 12-serie – heeft al een 5,4-inch display. Als de iPhone SE 3 een display-upgrade krijgt, zou dit de Mini mogelijk overbodig maken.

 

Mac Otakara

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    donut

    nogal snel zou dat zijn een SE3 relatief kort na de SE2.

    Ik lees dat de iphone12 mini niet zo goed loopt. ; het zou dus kunnen dat dat de nieuwe SE3 wordt. Goedkoper dan de 12 mini. een betere optie dan de waarde van de 12 mini tot SE niveau te doen afzakken. Zo blijft de 12 waardevol.