Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 15 januari 2021

Kuo: Nieuw MacBook Pro model met MagSafe en meer porten komt in derde kwartaal

De bekende Apple analist Ming-Chi Kuo heeft weer van zich laten horen. Volgens een notitie naar investeerders vanuit het bedrijf TF International Securities stelt hij dat Apple in het derde kwartaal van dit jaar komt met nieuwe MacBook Pro modellen.

Het zou gaan om twee nieuwe MacBook Pro-modellen, die gebruik zouden maken van een nieuw design en profiteren van een aantal hardware veranderingen. Daarbij zou er gebruik gaan worden van MagSafe for Mac en meer.

Nieuwe MacBook Pro-modellen in 2021

De nieuwe MacBook Pro-modellen zouden komen met een 14- en 16-inch display en gebruik maken van een zogenaamde ‘flat-edged’ design. Deze laatste zien we in steeds meer producten van Apple terugkomen. Het begin met de iPad Pro uit 2018 en zit onder andere ook in de iPhone 12. Mocht je geen liefhebber zijn van de Touch Bar zoals die nu in verschillende wordt verwerkt, dan is er goed nieuws. Volgens Kuo wordt deze ingewisseld voor klassieke functieknoppen. Daarmee lijkt het er op dat de Toucb Bar zijn langste tijd heeft gehad. Dat zou te maken hebben met het feit dat er eigenlijk maar weinig ontwikkelaars zijn die in hun programma specifieke functies voor de Touch Bar brengen.

M1 MacBook Pro
In het huidige model zit de Touch Bar nog wel

Verder komt de MagSafe for Mac in een bepaalde vorm terug. Deze kennen we van oudere Mac-modellen, maar bij de meest recente varianten laad je je MacBook op met een USB-C kabel. Waarom men teruggaat naar een oude manier van opladen, dat is niet helemaal duidelijk. Misschien dat het opladen dan sneller gaat. Ook zal de nieuwe laptop gebruik maken van een grotere variatie van poorten. Wat we daar precies over moeten verstaan, dat maakte Kuo niet helemaal duidelijk.

M1 chips ligt voor de hand

Verder stelt Kuo dat het zeer waarschijnlijk is dat de nieuwe MacBook modellen geen gebruik meer gaan maken van Intel chips. Ze gaan waarschijnlijk draaien op de Apple M1 Chip of en krachtigere variant die nog niet is onthuld. Tot slot zal de nieuwe laptop op een zelfde manier als het huidige 16-inch model omgaan met het verwerken van de warmte die de laptop creëert. Daardoor is er meer ruimte om veel te vragen van het model.

Reageer op artikel:
Kuo: Nieuw MacBook Pro model met MagSafe en meer porten komt in derde kwartaal
Sluiten