Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 15 januari 2021

Joaquin Phoenix gaat aan de slag voor Apple TV+

Apple heeft een nieuwe film binnen gehengeld van regisseur Ridley Scott voor Apple TV+. De hoofdrol is voor ‘Joker’ Joaquin Phoenix.

Apple TV+ heeft een nieuwe titel met verschillende sterren binnengehaald. Het gaat de film Kitbag financieren en produceren. De titel gaat over de Franse keizer Napoleon en wordt geproduceerd door de bekende regisseur Ridley Scott, die we natuurlijk kennen van Gladiator en The Martian.  De hoofdrol is voor Joaquin Phoenix die een Oscar won voor zijn rol voor Joker. Hij kruipt in de huid van de Franse keizer en militaire leider, meldt Deadline.

Joaquin Phoenix op Apple TV+

Joaquin Phoenix en Ridley Scott hadden al langer plannen om samen te werken. Nu hebben ze elkaar gevonden in een film waarbij het script is gemaakt door David Scarpa (The Man in the High Castle). Scott Free is verantwoordelijk als producer en dat is niet verwonderlijk aangezien Apple TV+ eerder met hem een ‘first-look deal had gesloten.

Ridley Scott heeft zich ook al over de film gesproken. Hij is altijd al gefascineerd door Napoleon en wilde daarom al lang een film over de Franse keizer maken. De film geeft een originele en persoonlijke kijk in het leven van Napoleon. We zien hoe hij uiteindelijk opklimt tot keizer. De relatie met zijn vrouw en liefde Josephine speelt hierbij een belangrijke rol.

Natuurlijk zien we in de film ook de beroemde veldslagen die Napoleon heeft gevoerd. Daarin komt de meedogenloze ambitie en de strategische vaardigheden van de keizer naar voren.

Napoleon komt eraan

Scott heeft dan ook speciaal voor Phoenix gekozen. “Geen een acteur kan Napoleon zo spelen als Joaquin,” vertelt Scott. “Hij creëerde een van de meest complexe keizers in Gladiator en we zullen een nieuwe bijzondere heerser maken van zijn Napoleon. Het is een briljant script van David Scarpa en er is geen betere partner dan Apple om deze film naar het grote publiek te brengen.”

Toch moeten we nog wel even wachten voordat we de film zullen zien op Apple TV+. De productie van de titel met Phoenix start pas begin 2022. Wellicht zien we Phoenix binnenkort vaker terug. Zo bevindt de film C’mon C’mon zich in de post-productiefase en gaan er geruchten voor een opvolger van Joker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Joaquin Phoenix gaat aan de slag voor Apple TV+
Sluiten