Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 8 januari 2021

‘iPhones krijgen tot 2023 geen grote update van de cameralenzen’

Verwacht geen grote updates aan de lenzen van de camera van iPhones tot en met 2022. Volgens Ming-Chi Kuo gaat Apple voorlopig door met de 7P-element-lens.

Apple introduceerde dit jaar de iPhone 12. Daarop was voor het eerst de 7P-lens te zien bovenop de groothoekcamera. Deze moet ervoor zorgen dat de camera meer licht opvangt en dat het chromatische aberraties vermindert. Terwijl de vorige 6P camera nog een diafragma had van f / 1.8, doet de nieuwe het met een diafragma van f / 1.6.

De lenzen bij de iPhone 13 en 14

Kuo kon verder niets meer melden over de nieuwe cameralens. In eerdere berichten is echter al gesproken dat de 7P ook terug te zien zal zijn op de iPhone 13, daarbij zal die uitgebreid worden naar de telelens. Dat lijkt volgens de nieuwe berichten van Kuo dus ook van toepassing zijn op de iPhone 14. Dan kan het dus zijn dat het in 2022 op alle camera’s van het iPhone Pro-model van toepassing is.

Kuo verwacht dan ook dat de leveranciers van de iPhone-lenzen zich zullen gaan inzetten voor 7P. Er zal volgens hem dan ook een flinke concurrentiestrijd ontstaan dat in het voordeel van Apple is. De grote partners vals Largan en Genius Electronics zullen in een prijzenoorlog terechtkomen, waardoor het voor Apple goedkoper gaat worden.

Vernieuwing van de camera

Een van de grote pluspunten van de iPhone zijn natuurlijk de camera. De iPhone 12 Pro en vooral de Pro Max hebben dan ook een van de beste camera’s op de markt. De Pro Max heeft natuurlijk grotere lenzen wat al zorgt voor een betere belichting.

Natuurlijk heeft Apple bij de iPhone 12 Pro (Max) ook al een andere nieuwigheid toegevoegd: de LiDAR-scanner. Deze meet de afstand naar een object. Hoewel het vooral toepasbaar is met AR, zorgt het echter voor nog betere portretfoto’s doordat het diepte kan meten.

Reageer op artikel:
‘iPhones krijgen tot 2023 geen grote update van de cameralenzen’
Sluiten