Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 18 januari 2021

iPhone 5S prototype in donkere kleuren duikt op

Voordat Apple een nieuwe iPhone uitbrengt, wordt er vaak gewerkt met prototypes. Daarmee kan het bedrijf in het echt alvast testen hoe alles werkt. Nu is er een prototype van de iPhone 5S opgedoken.

De iPhone 5S werd samen met de 5C onthuld in september 2013. Daarbij had je als consument drie kleuren om uit te kiezen. Daar zat een zwart-grijze optie bij, maar die was lichter dan wat we in dit prototype zien.

De iPhone 5S prototype duikt op

Deze iPhone 5S prototype is opgedoken door het Twitter-account DongleBookPro, dat wel vaker zijn hand weet te leggen op vroege versies van apparaten. Volgens hen is dit product gemaakt in december van 2012. Dat is dus een drietal maanden na de lancering van de gewone iPhone 5, dus wat dat betreft was Apple er snel bij. Bekijk de tweet hieronder.

Naast dat de prototype van de iPhone 5S gebruik maakt van donkere kleuren dan de uiteindelijke iPhone 5S in de Space Gray kleuren, wordt er ook gebruik gemaakt van een meer matte kleur, waardoor het geheel net iets minder opvalt. Daardoor kon men het waarschijnlijk beter in het echt uit proberen. Want op deze manier leek dit prototype op de op dat moment beschikbare iPhone 5.

Drie kleuren

De uiteindelijke release van de iPhone 5S had naast de eerdere genoemde Space Grey-kleur ook nog de goud met witte en de zilver met witte variant. De smartphone was voorzien van een 4 inch display en beschikte over de A7 SoC. Wil je meer prototypes zien van oude Apple-apparaten? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
iPhone 5S prototype in donkere kleuren duikt op
Sluiten