iPhone 13 krijgt mogelijk kleinere notch dan de iPhone 12

Door: Jeroen Kraak - 12 reacties
iPhone 12 5G iPhone 13
(Afbeelding: Apple)

Een kleinere notch voor de iPhone zien veel gebruikers zitten. Als we de geruchten moeten geloven komt die naar de iPhone 13.

De iPhone 12-serie is een van de populairste telefoons op dit moment. Hoewel de telefoon een make-over kreeg ten opzichte van de 11, is de notch wel nog steeds intact. Toch lijkt Apple eraan te werken om deze bij toekomstige telefoons te laten verdwijnen. Mogelijk is dit al bij de iPhone 13 het geval als we een lek moeten geloven in Azië.

Een nieuwe notch voor de iPhone 13

Apple gebruikt voor haar telefoon een speciale uitsnede van het scherm om daar de camera, speaker en de TrueDepth-sensor voor Face ID te plaatsen. Dit noemen we ook wel de notch. Ondanks andere fabrikanten deze al hebben weggewerkt/kleiner gemaakt, is dat bij de huidige generatie iPhones nog niet het geval. Bij de iPhone 13 moet het anders zijn, meldt Japanse MacOtakara. Hiermee lijkt het dus eerdere berichten over een kleinere notch te bevestigen.

Ook een verandering in de camera

De Japanse site zegt bronnen te hebben bij Chinese leveranciers. Deze bronnen komen nog met ander bijzonder nieuws over de camera aan de achterkant. In plaats dat deze nog wee of drie individuele camera’s, maar dat gaat volgens de berichtgeving veranderen. Ze zullen nu allemaal bedekt worden met saffierglas. Hierdoor zou de camera dikker, maar wel plat worden. Het is een opmerkelijk gerucht, aangezien Apple dit al eerder toe wilde passen bij de schermen van haar telefoons. Het zou echter onpraktisch zijn.

Volgens de geruchten blijft het design van de iPhone 13 hetzelfde als diens voorganger. Wel verandert het formaat. Het zou nu 0,26 millimeter dikker worden.

Het is natuurlijk de vraag in hoever deze geruchten betrouwbaar zijn. De site zat eerder wel goed met voorspellingen rondom de iPad Pro en gewone iPad.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Ivo-tje

  Ze mogen van mij heel die notch er uit halen. Alleen maar irritant…

 • Profielfoto
  pruus

  Die notch, ik zeg het nog maar een keer, is een bewijs van onvermogen. Als Apple het kon, dan was die notch er niet. Het zijn designpummels bij Apple. Zo’n notch niet alleen lelijk en was niet door Steve Jobs goedgekeurd. Bizar slecht ontwerp en dat door onkunde om het goed op te lossen. Pas maar eens op. Als het Apple straks lukt om de notch te vermijden, dan wordt het als groot nieuws getoond. Terwijl het gewoon lelijk is. B-ontwerp. Afgezien van de werking. Dat is wel goed.

 • Profielfoto
  Lodewijk_Ramon

  De 2 commentaren hierboven komen kennelijk van genieën die het allemaal veel beter kunnen. Ik begrijp alleen niet dat ze dan nog geen zeer succesvolle ondernemers zijn.🤣

   

 • Profielfoto
  hansz

  Sommigen vinden design belangrijker dan functionaliteit, ik heb mij nooit aan de notch gestoord.

 • Profielfoto
  Ivo-tje

  Lodewijk_Ramon op 11 januari 2021 16:21
  De 2 commentaren hierboven komen kennelijk van genieën die het allemaal veel beter kunnen. Ik begrijp alleen niet dat ze dan nog geen zeer succesvolle ondernemers zijn.🤣

   

  Bepaalde apps hebben gewoon nog altijd niet door hoe ze hun app er op aan moeten passen. Als je dan in die hoekjes moet gaan zitten rommelen met je vingers, dan werkt dat gewoon niet. Niet dat ik zo geniaal ben, maar als gebruiker kom je er snel achter dat het qua design een ramp is.

  Vaak loopt je layout door achter de notch, omdat apps en games worden gemaakt op rechthoekige schermen….

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  Meeste apps houden er prima rekening mee.

  Dan heb je links van de notch bijvoorbeeld de tijd, en rechts je signaal sterkte, WIFI en battterij status. De ruimte die deze iconen innemen zou je anders toch kwijt zijn. Wat mij betreft een prima oplossing.

   

   

 • Profielfoto
  Festen

  De iPad Air doet het al voor: Touch ID in de aan/uit-knop, en je hebt alleen nog een enkel camera’tje nodig bovenin je scherm.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Niks mis met gewoon een zwart balkje bovenaan. Ziet er een stuk rustiger uit dan zo’n rare hap uit je scherm. Maar ik koop geen enkele telefoon meer die ergens iets uit het scherm vreet.

  Dus die OP 7 Pro zal nog lang bij me moeten blijven ben ik bang voor. .;)

 • Profielfoto
  RW076

  Ik heb me daar werkelijk nog nooit ene seconde aan geërgerd.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Ivo-tje op 11 januari 2021 16:40

  Lodewijk_Ramon op 11 januari 2021 16:21
  De 2 commentaren hierboven komen kennelijk van genieën die het allemaal veel beter kunnen. Ik begrijp alleen niet dat ze dan nog geen zeer succesvolle ondernemers zijn.🤣

   

  Bepaalde apps hebben gewoon nog altijd niet door hoe ze hun app er op aan moeten passen. Als je dan in die hoekjes moet gaan zitten rommelen met je vingers, dan werkt dat gewoon niet. Niet dat ik zo geniaal ben, maar als gebruiker kom je er snel achter dat het qua design een ramp is.

  Vaak loopt je layout door achter de notch, omdat apps en games worden gemaakt op rechthoekige schermen….

  Dat geeft dan het onvermogen van die betreffende ontwikkelaars aan.

 • Profielfoto
  Koezel

  pruus op 11 januari 2021 15:13
  Die notch, ik zeg het nog maar een keer, is een bewijs van onvermogen. Als Apple het kon, dan was die notch er niet. Het zijn designpummels bij Apple. Zo’n notch niet alleen lelijk en was niet door Steve Jobs goedgekeurd. Bizar slecht ontwerp en dat door onkunde om het goed op te lossen. Pas maar eens op. Als het Apple straks lukt om de notch te vermijden, dan wordt het als groot nieuws getoond. Terwijl het gewoon lelijk is. B-ontwerp. Afgezien van de werking. Dat is wel goed.

  Hou toch eens op met dat Steve jobs had nooit… Hij is al heel lang niet meer hier. Het is gewoon onzin wat je uitkraamt.

 • Profielfoto
  Loyd

  Was idd mooier zonder notch maar eigenlijk zie ik hem allang niet meer.