Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 5 januari 2021

Volgende generatie iPhone beschikt mogelijk over 120Hz scherm

We zijn nog ver verwijderd van de komst van de iPhone 13, maar de eerste geruchten duiken nu toch al op. Het Zuid-Koreaanse ET News meldt namelijk dat het beeldscherm beschikt over een 120Hz scherm.

Ondanks de bewegingen in de markt van de afgelopen jaren beschikken de iPhone-modellen op dit moment nog over beeldschermen met een verversingssnelheid van 60Hz. Maar daar komt dit jaar dus mogelijk verandering in.

‘iPhone 13 voorzien van 120Hz beeldscherm’

In de afgelopen paar jaar is het gerucht al vaker voorbijgekomen, maar ET News lijkt het dit keer zeker te weten. De Zuid-Koreaanse website houdt displaylevernaciers, zoals Samsung en LG, nauwlettend in de gaten. Deze twee partijen zijn onder andere ook verantwoordelijk voor de beeldschermen van de smartphones van Apple. Wat dat betreft leveren ze in 2021 beeldschermen met een hogere verversingssnelheid. De iPhone 13 gaat van 60Hz naar 120Hz. Alhoewel…

Volgens ET News kiest Apple ervoor om alleen de twee premium-modellen een beeldscherm met een hogere verversingssnelheid te geven. Het gaat in deze dus om de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max, mits Apple de huidige strategie aanhoudt natuurlijk. Iets dat het bedrijf, volgens ET News, dan ook zal doen.

Apple maakt sinds 2017 gebruik van een variabele verversingssnelheid bij de iPad Pro. Het beeldscherm van de tablet kan worden ververst tussen de 24Hz en 120Hz. Apple noemt de technologie ProMotion en het is op dit moment niet duidelijk of dit ook de technologie is die wordt gebruikt voor de iPhone 13. Het zou namelijk ook zo kunnen zijn dat de smartphone gebruikt maakt van een constante verversingssnelheid van 120Hz.

iPhone 12 Pro Max
Triple-camerasysteem

Een betere ervaring

Niet iedereen heeft er misschien ervaring mee, maar een beeldscherm met een verversingssnelheid van 120Hz zorgt wel voor een betere gebruikservaring. De fout die veel mensen maken is dat je pas echt verschil gaat merken wanneer je games speelt, maar de praktijk wijst iets anders uit. Ook wanneer je het nieuws leest of door je social media feed scrolt zal je als gebruiker direct verschil merken. Het is wat dat betreft goed te vergelijken met een camera die 30 frames per seconde vastlegt tegenover een camera die 60 frames per seconde vastlegt. Je ziet direct verschil en dat zal je ook hebben bij het gebruik van je iPhone 13. Mits de informatie klopt natuurlijk.

Naast de toevoeging van een 120Hz beeldscherm op de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max, verschijnt volgens Taiwanese bronnen ook de LiDAR scanner op alle modellen. Meer weten? Lees het artikel via deze link!

Reageer op artikel:
Volgende generatie iPhone beschikt mogelijk over 120Hz scherm
Sluiten