Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 22 januari 2021
Leestijd: 2 minuten

‘iOS 15 slaat iPhone 6s en oude iPhone SE over’

In tegenstelling tot smartphone-makers met Android-besturingsystemen, worden de iPhones van Apple jarenlang voorzien van software ondersteuning. Momenteel draait iOS 14 nog op systemen die sinds 2015 zijn gelanceerd. Maar met iOS 15 zou daar verandering in komen.

Want volgens geruchten komt iOS 15 straks niet meer op de iPhone 6s en de 6s Plus uit 2015 en de iPhone SE zoals die in 2016 werd gelanceerd. Dit nieuws komt van de Franse website iPhoneSoft.

iOS 15 niet meer op de iPhone 6s en de oude iPhone SE

iOS 15 is nog wel een tijdje van ons verwijderd. Wanneer we af moeten gaan op het verleden, dan zal het nieuwe besturingsysteem tijdens de WWDC in juni worden aangekondigd. Deze zal waarschijnlijk weer digitaal zijn, aangezien de wereld voorlopig nog flink op slot zit. Vervolgens duurt het dan een paar maanden voordat het wordt gelanceerd. Wat dat betreft kun je tot en met september of oktober 2021 nog gebruik maken van de nieuwste software op je iPhone 6s-serie of iPhone SE uit 2016. Maar daarna moet je een nieuwere iPhone hebben om de nieuwe iOS te hebben. Want het ziet er naar uit dat je in de toekomst een iPhone met een A10 chip of nieuwer nodig hebt om de nieuwe software in huis te halen.

iPhone 6S
De iPhone 6S

Het is overigens niet voor het eerst dat er geruchten zijn rondom de iPhone 6-serie en de oude iPhone SE wanneer het aankomt op iOS-ondersteuning. We dachten namelijk eerder al dat iOS 14 niet op die apparaten zou draaien, dus dat ze nog wel ondersteund werden, was eigenlijk een bonus. Maar nu lijkt de kans groter dat Apple ze achterlaat en zich focust op de nieuwere apparaten. Mocht je een iPhone 7 of 7 Plus in je bezit hebben, dan is de kans groot dat je nog wel iOS 15 krijgt, aangezien dat de eerste smartphones zijn met Apple’s A10 chip.

iPadOS 15 kan ook verandering brengen

Naast iOS 15 is de kans aanwezig dat ook iPadOS 15 een aantal apparaten niet meer gaat ondersteunen. De iPad Air uit 2014, de iPad Mini uit 2015 en de iPad 5 series uit 2017 zouden straks de nieuwe software update niet meer gaan krijgen. Uiteraard zijn het nu nog geruchten en is het uiteraard de vraag in hoeverre het waarheid gaat zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.