Huub Everstijn
Huub Everstijn Accessoires 13 januari 2021
Leestijd: 2 minuten

iOS 14.3 heeft al ondersteuning voor toekomstige AirTags, of…

We hebben al heel wat referenties naar de AirTags, de Tile-achtige accessoire van Apple om spullen snel weer terug te vinden, voorbij zien komen. De AirTags zijn nog niet verkrijgbaar, maar naar nu blijkt is IOS 14.3 al wel geheel voorbereid op het gebruik ervan.

Dat iOS 14.3 al volledige ondersteuning biedt voor de AirTags, ontdekte een grafisch ontwerper die onder de naam AR7 zijn ontdekking gelijk op Twitter deelde.

Je kunt het eenvoudig zelf bekijken door in Safari de link findmy://items te typen. Nu wordt automatisch de Zoek-app geopend. Daar vind je vervolgens een scherm om je sleutels, fiets of tas toe te voegen, mits die natuurlijk voorzien zijn van een AirTag.

De AirTags staan al maandenlang op de planning bij Apple. Deze kleine Tile-achtige gadgets kun je aan je sleutelbos of de rits van je tas bevestigen, waarna je ze met behulp van je iPhone gemakkelijk kunt terugvinden.

Hoewel het leuk is om te zien, doet de optie verder nog helemaal niets. Als je op Voeg object toe drukt, dan voeg je feitelijk een apparaat toe dat nog niet verkrijgbaar is en derhalve dus niet gekoppeld kan worden.

AirTags in iOS 14.3
AirTags integratie in iOS 14.3 (klik/tap voor groter).

Komen de AirTags dan toch echt binnenkort uit, of…?

We kwamen al eerder verwijzingen tegen in beta software, maar de implementatie was nog nooit zo concreet als in iOS 14.3. Dit doet vermoeden dat Apple de AirTags nu ieder moment kan aankondigen. Dat zou het mooiste scenario zijn.

Wat echter ook tot de mogelijkheden behoort, is dat Apple zijn ecosysteem heeft openstelt voor andere fabrikanten. Dit maakt het mogelijk dat zij hun accessoires in iOS toe kunnen voegen binnen de FindMy functionaliteit. Een van de eerste accessoires die hiervoor in aanmerking lijken te komen zijn de AirPods-achtige koptelefoontjes van Belkin.

We zullen zien. Persoonlijk hoop ik op de komst van de AirTags, maar het op deze manier openstellen van iOS voor producten van andere fabrikanten heeft ook zo zijn charmes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.