Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 13 januari 2021

Intel CEO Bob Swan stapt op, legt werkzaamheden op 15 februari neer

Intel CEO Bob Swan gaat het bedrijf verlaten, zo meldt het bedrijf vanmiddag in de eigen newsroom. Vanaf 15 februari neemt VMWare CEO Pat Gelsinger zijn werkzaamheden over.

Swan werd in 2019, nadat hij zeven maanden interim CEO was, benoemd tot CEO van het bedrijf.

Intel CEO Bob Swan legt werkzaamheden neer

Intel’s Raad van Bestuur wordt vanaf 15 februari versterkt door de veertig jarige Pat Gelsinger. Hij zal de rol van Chief Executive Officer overnemen van Bob Swan. De huidige CEO zal zijn werkzaamheden voortzetten tot 15 februari 2021. Critici zullen de komst van Gelsinger toejuichen gezien ze veel commentaar hadden over de komst van Bob Swan. Het was volgens vele van hen belachelijk dat een bedrijf als Intel geleid werd door iemand zonder technische achtergrond. De huidige CEO heeft een verleden als CFO. Met de aanstelling van Pat Gelsinger zal dit niet meer het geval zijn. Hij heeft in het verleden niet alleen voor Intel gewerkt, maar werd uiteindelijk ook benoemd tot Chief Technology Officer (CTO).

In het persbericht laat Intel weten dat het vertrek van Swan en de komst van Gelsinger niets te maken heeft met de fiscale cijfers van 2020. Op 21 januari worden de kwartaalcijfers van Q4 2020 bekendgemaakt en Intel verwacht een goed resultaat te kunnen laten zien. Volgens het bedrijf heeft dat te maken met zijn meest recente generatie 7nm chips.

Intel CEO Pat Gelsinger
De nieuwe CEO

Het verliezen van Apple

Bob Swan heeft in zijn tijd als Intel CEO veel te verduren gehad met het verliezen van Apple als hoogtepunt. Het bedrijf van Tim Cook kondigde Apple Silicon aan, wat simpelweg inhield dat Intel geen chips meer zou leveren voor Macs. Een grote klap voor het bedrijf dat 15 jaar lang hoofdleverancier was op dat gebied. Daarnaast moest het bedrijf vorig jaar met het nieuws komen dat de 7 nanometer processoren vertraging opliepen. AMD, een van de grootste concurrenten van Intel, wist hierdoor een groot deel van het marktaandeel over te nemen.

Wie interesse heeft in het hele bericht van Intel kan het persbericht via deze link lezen.

Reageer op artikel:
Intel CEO Bob Swan stapt op, legt werkzaamheden op 15 februari neer
Sluiten