Headband van AirPods Max is via een SIM-kaart opener te openen

Door: Jelle van Es - 4 reacties
AirPods Max
(Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

De AirPods Max is een verdomd fijne, maar ook dure headset. Eerder was het al duidelijk dat het mogelijk was om de oordoppen van de heasdets te vervangen, maar nu zijn mensen er achter gekomen dat je de headband ook kunt wisselen.

Dat lieten de mensen van Prelook zien in hun video. In de Chinese video zie je hoe verschillende hoogwaardige headsets met elkaar worden vergeleken, waaronder de AirPods Max. Naast de magnetische functie van de oordoppen, zie we daarin ook hoe de headband wordt verwijderd.

Headband van AirPods los te halen

De video werd opgemerkt door MacRumors-gebruiker MayaTlab, waarna de website er achteraan ging. In de video zien we hoe de gebruiker met een SIM-kaart opener (bij gebrek aan een betere term) heel makkelijk de headband van de AirPods Max open klikt. Vervolgens zet je hem er ook weer makkelijk er op en blijft alles werken. Dat geeft het idee dat het straks makkelijk moet zijn om zo’n headband te vervangen wanneer deze na verloop van tijd heel erg smerig is geworden of je gewoon een ander kleurtje wilt hebben. Bekijk de video hieronder, waarbij je even moet doorspoelen naar 15:45.

Apple zelf heeft nog geen melding gemaakt van deze mogelijkheid met de AirPods Max en de kans is aanwezig dan wanneer je hiermee gaat klooien, je garantie kan vervallen. Wel waren er voorafgaand aan de aankondiging geruchten dat zo’n optie zou bestaan. Het werd toen vergeleken met de armbandjes van de Apple Watch die je ook makkelijk verwisseld wanneer je een andere stijl wilt hebben. Maar een daadwerkelijke aankondiging van zo’n optie ontbrak. Wellicht dat dat te maken heeft met het feit dat de headsets op dit moment al erg schaars zijn en Apple zodoende geen ruimte heeft om losse headbands uit te geven, daar die al gebruikt moeten worden voor de basis-headset.

Dit vinden wij er van

Wil jij weten wat wij vinden van de AirPods Max? Lees dan hier onze uitgebreide review.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Pieter1968

  ‘Verwisseld’ met een ‘d’…. Kán wel, maar hier is het fout….

 • Profielfoto
  KeKo

  Via een simkaartopener te openen (bij gebrek aan betere term). Als je een correct woord zoek: is met een paperclip te openen. (want het hoeft niet met dat apple-pinnetje)

 • Profielfoto
  pimoomen

  Hoofdband

 • Profielfoto
  pimoomen

  Koptelefoon