Jelle van Es
Jelle van Es App Store 4 januari 2021

Firefox lijkt een nieuw design te gaan krijgen

Firefox is een browser die inmiddels al heel wat jaren meedraait. En in die tijd zijn er heel wat veranderingen doorgevoerd. De nieuwste refresh lijkt echter niet meer lang op zich laten wachten.

Dat blijkt uit een post op het Bugzilla-platform van Mozilla, via Tweakers. Uit die post blijkt dat er heel wat veranderingen voor Firefox in de planning staan.

Firefox krijgt nieuw design

Als we afgaan op de post, dan zou Firefox bij release 89 in mei van dit jaar de refresh gaan krijgen. Daarmee zou er gewerkt worden aan een nieuwe adresbalk en wordt ook de toolbar op de schop genomen. Tevens worden de tabbladen en de verschillende menu’s binnen de browser aangepakt, waardoor het geheel een stuk moderner en frisser wordt. De Duitse ontwikkelaar Sören Hentzschel, die een goede trackrecord heeft op het gebied van onthulling rondom de browser, zou naar eigen zeggen al wat ontwerpen hebben gezien. Op zijn blog stelt dat het nieuwe ontwerp momenteel nog in een vroeg stadium zit en dat er verschillende ontwerpen in de maak zijn. Wel zou elk ontwerp er voor zorgen dat het allemaal een stuk moderner oogt.

Firefox 74
Firefox logo

Daarbij moeten we wel echt afgaan op zijn gevoel, want beelden van de nieuwe versie van Firefox zijn er op dit moment nog niet. Ook niet van de verschillende ontwerpen. Tevens meldt Hentzschel dat we de releaseperiode van mei van dit jaar nog met een klein korreltje zout moeten nemen, aangezien het nog niet helemaal zeker is dat Mozilla het voor die tijd allemaal voor elkaar heeft. Wat dat betreft moeten we echt nog even afwachten hoe het verder verloopt en moet je het voorlopig doen met de browser zoals je hem kent.

Liefde voor Apple

Onlangs bracht Mozilla Firefox 84.0 uit, die voornamelijk geschikt was voor de Apple-producten met de nieuwe M1-processor, waardoor alles een stuk beter loopt. Meer daarover lees je hier.

Reageer op artikel:
Firefox lijkt een nieuw design te gaan krijgen
Sluiten