DuckDuckGo zet nieuw record in aantal zoekopdrachten

Door: Jeroen Kraak - 10 reacties
DuckDuckGo
(Afbeelding: DuckDuckGo)

DuckDuckGo weet voor het eerst op een dag 102 miljoen zoekopdrachten uit te voeren. Het is een record voor de bijzondere zoekmachine.

Google is de meest bekende zoekmachine ter wereld. Toch zijn er genoeg alternatieven. We kennen natuurlijk allemaal Yahoo of Bing. DuckDuckGo is wellicht onbekender, maar zeker niet minder. De zoekmachine zet in tegenstelling tot de concurrenten vol in op privacy. DuckDuckGo verzamelt geen persoonlijke informatie, waardoor je dus ook geen advertenties te zien krijgt die op jouw profiel zijn afgestemd. DuckDuckGo verdient zijn geld door advertenties te tonen van de Yahoo-Bing search alliance netwerk.

Een nieuw record voor DuckDuckGo

De afgelopen week heeft het bedrijf een recordaantal zoekopdrachten verwerken. In augustus van afgelopen jaar was het gemiddelde aantal opdrachten 65,2 miljoen. Nu staat het gemiddelde van deze maand op ongeveer 91 miljoen. Maandag 11 januari was de absolute topdag. Toen ging DuckDuckGo over de 100 miljoen zoekopdrachten. Het waren er 102 miljoen om precies te zijn.

DuckDuckGo heeft een aantal handige tools om resultaten weer te geven. Zo heeft het instant anwers en geeft het handige Wikipedia-pagina’s weer als resultaat. Zo hoef je niet meer door te klikken naar een andere pagina.

De zoekmachine wint aan populariteit

Kamyl Bazbaz, verantwoordelijk voor de communicatie van het bedrijf, heeft wel een idee waarom DuckDuckGo zo populair is laat hij weten aan USA Today. “Mensen komen naar ons toe omdat ze meer privacy willen. Onze dienst is vooral groot geworden door mond-tot-mond-reclame. Mensen zoeken naar alternatieven in plaats van deel uit te maken van een surveillance-tech businessmodel.”

Mogelijk heeft het ook met de controverse rondom WhatsApp om de algemene voorwaarden waarbij het gegevens wil delen met Facebook. Hierdoor zijn mensen zich wellicht meer gaan verdiepen in privacy.

DuckDuckGo is natuurlijk te vinden via de website. Daarnaast heeft het apps op iOS en Android. Ook is het te gebruiken via een extensie in Google Chrome en kun je het als voorkeur aanvinken in Safari.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Melle

  Ik gebruik nu al bijna twee jaar ecosia. Werkt allemaal, en daarmee plant je bomen…

  Waarom nog Google gebruiken ?

 • Profielfoto
  ZCase

  Aan de laatste alinea kan worden toegevoegd dat DDG in de Safarivoorkeuren als standaard zoekmachine kan worden aangevinkt.

 • Profielfoto
  Furbz

  Ik gebruik DDG en Ecosia al een hele tijd met plezier. Sommige zoektermen werken wel beter of prettiger in Google. Ik hoop dat meer en meer sites ook rekening gaan houden met alternatieve zoekmachines.

 • Profielfoto
  hansz

  Zowel op mijn PC als iPad en iPhone heb ik DDG als standaard zoekmachine staan. Mede daardoor ook geen achtervolging van reclames als je een keer ergens naar hebt gekeken.

 • Profielfoto
  Jeroen Kraak

  Goede toevoeging! Wij hebben het in de laatste alinea gezet.

 • Profielfoto
  gertvandam

  Mond TOT mond reclame!

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Ik las het ook inderdaad, “mond OP mond” reclame is natuurlijk wel oke als het een mooie vrouw betreft, voor de rest houden we het maar op “mond tot mond”.

 • Profielfoto
  Solopoly

  Melle op 19 januari 2021 13:35
  Ik gebruik nu al bijna twee jaar ecosia. Werkt allemaal, en daarmee plant je bomen…

  Waarom nog Google gebruiken ?

  Deze gebruik ik ook met plezier:-)

 • Profielfoto
  Mr.R

  DDG gebruik ik ook sinds de laatste half jaar, zeer tevreden mee. Vooral de !bang feature.

 • Profielfoto
  CK-CA

  Melle op 19 januari 2021 13:35
  Ik gebruik nu al bijna twee jaar ecosia. Werkt allemaal, en daarmee plant je bomen…

  Waarom nog Google gebruiken ?

  Wel, dan raad ik je aan om onderstaand artikel te lezen, scroll door helemaal naar beneden naar conclusie!;)
  https://www.zaailingen.com/duurzaam-online-ruil-ecosia-weer-google/