Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 14 januari 2021

Door Apple verkochte draadloze Belkin-oplader teruggeroepen wegens brandgevaar

Belkin heeft een terugroep programma in het leven geroepen voor een draadloze oplader, die onder andere te koop was in de fysieke Apple winkels, maar ook op de online webshop en bij het bedrijf zelf. De reden daarvoor is dat het product mogelijk in brand kan vliegen.

Het gaat om de zogenaamde Belkin Portable Wireless Charger + Stand Special Edition. Momenteel is er nog geen sprake van ongelukken die er mee zijn gebeurd, maar toch is er volgens de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission een defect gebleken die voor brandgevaar kan zorgen.

Belkin roept draadloze oplader terug

Het zou gaan om Belkin-opladers die tussen juli en oktober van vorig jaar zijn verkocht. Oudere en nieuwere modellen zouden niet het gevaar lopen om in de brand te vliegen met alle gevolgen van dien. Het product in kwestie bestaat uit een draadloze charging stand met een capaciteit van 10.000 mAh, waarmee je je smartphone een paar keer kan opladen. Hij laadt op met een snelheid van 10W voor smartphones die dat ondersteunen. Door het ontdekte defect kan de power supply unit er voor zorgen dat de smartphone overhit en daarmee vlam kan vatten of consumenten een schok kan geven.

Belkin Portable Wireless Charger + Stand Special Edition
De Belkin Portable Wireless Charger + Stand Special Edition

Belkin adviseert consumenten om per direct te stoppen met het gebruik van het apparaat. Mocht je in het bezit zijn van zo’n apparaat, dan kun je het geld terug krijgen. Daarvoor kun je naar de website gaan van het bedrijf en daar je gegevens invullen. Vervolgens moet je het product opsturen en krijg je je geld terug. Het lijkt er daarbij op dat je geen bewijs van aankoop hoeft te overhandigen. Dit omdat het waarschijnlijk sowieso binnen de garantie van een jaar valt.

Draadloos opladen is er al een tijdje

Het draadloos opladen van iPhones is al een tijd mogelijk. Met de iPhone 8 en de iPhone X in 2017 kwam die optie er en sindsdien is het eigenlijk een standaard optie. Met de lancering van de iPhone 12 zagen we de introductie van Magsafe, waardoor het geheel nog meer vorm gaf.

Reageer op artikel:
Door Apple verkochte draadloze Belkin-oplader teruggeroepen wegens brandgevaar
Sluiten