Dan Riccio krijgt nieuwe rol binnen Apple, richt zich op onbekend project

Door: Mark Hofman - 1 reactie
Dan Riccio Apple John Ternus
(Afbeelding: Apple)

Een van Apple’s beste ontwerpers, Dan Riccio, krijgt een nieuwe rol binnen het bedrijf. De voormalig Senior Vice President of Hardware Engineering zal zich richten op een nieuw project.

Wat het project precies inhoudt is op dit moment nog niet bekend. Wel heeft Apple de komst van John Ternus als Senior Vice President of Hardware Engineering aangekondigd.

Dan Riccio krijgt nieuwe rol binnen Apple

Dan Riccio heeft inmiddels een aardige portfolio opgebouwd binnen Apple. Sinds 1998 is hij werkzaam binnen het bedrijf en was hij betrokken bij, zeker niet de minste, producties. Riccio werkte bijvoorbeeld aan de eerste iMac, de nieuwe AirPods Max, de M1 MacBooks en was betrokken bij de productie van alle iPad-modellen. Die lijst wordt binnenkort aangevuld door een, op dit moment nog, onbekend product. Na 23 jaar stapt Riccio uit het Product Design en Hardware Engineering teams om zich te richten op een nieuw project.

In het persbericht maakt Dan Riccio bekend dat de beslissing, ‘na een van onze meest ambitieuze jaren ooit’, op dit moment de juiste is. “Ik zal al mijn tijd en energie in Apple investeren om iets nieuws en moois te maken waar ik ongelofelijk enthousiast over ben”, zo is te lezen. Wat dat nieuwe en mooie product precies is, dat weten we dus nog niet.

Er zijn een aantal dingen waar Dan Riccio zich op zou kunnen richten. In de wandelgangen wordt gesproken over het feit dat er flink wat stappen genomen worden rondom de Apple Car. Daarnaast lijkt ook de VR-headset van Apple steeds meer realiteit te worden. Het bedrijf zou de voormalig Senior Vice President of Hardware Engineering goed kunnen gebruiken voor de producten. Of hij ook daadwerkelijk aan deze producten werd valt natuurlijk nog te bezien.

Dan Riccio Apple John Ternus
John Ternus (Afbeelding: Apple)

John Ternus neemt het over

John Ternus, die op dit moment de rol van Vice-President of Hardware Engineering bekleed, zal de rol van Dan Riccio overnemen. Ternus is al sinds 2013 Vice-President en werkt inmiddels bijna twintig jaar bij Apple. Hij was betrokken bij iedere generatie van de iPad en werkte aan de eerste generatie AirPods. Daarnaast was John Ternus verantwoordelijk voor het team dat de iPhone 12 en iPhone 12 Pro produceerde en was hij nauw betrokken bij het Apple Silicon project.
Zowel voor Ternus als voor Apple is dit een logische stap. Hopelijk voor ons weten we ook snel waar Dan Riccio mee bezig is.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    jantje bee

    Nou, laat die veelbesproken airtags maar komen:-)