CES 2021: Western Digital komt met externe SSD’s van 4TB

Door: Jeroen Kraak - 3 reacties
WD SSD
(Afbeelding: Western Digital)

Western Digital heeft vandaag verschillende externe SSD’s van 4TB aangekondigd. Deze is speciaal ontworpen voor gamers en content creators die extra ruimte nodig hebben.

Western Digital is een bekende maker van harde schijven en SSD’s. Bekende merken van het bedrijf zijn onder andere SanDisk en WD. Het bedrijf kondigt dan ook voor beide merken nieuwe SSD’s aan die je overal naartoe kunt nemen.

De SSD’s van SanDisk

De eerste is de SanDisk Extreme Pro Portable NVMe. Door het aluminium chassis kan deze hoge snelheden behalen. De SSD heeft een lees- en schrijfsnelheid van 2000MB per seconde en gaat 750 dollar kosten en zal later in het eerste kwart van 2021 beschikbaar zijn.

SanDisk komt ook met een wat goedkoper model. Voor 700 dollar kun je de SanDisk Extreme Portable SSD aanschaffen. Deze heeft met een leessnelheid van 1050MB per seconde en een schrijfsnelheid van 1000MB per seconde. Wel is deze wat robuuster, want het heeft een valbescherming van 2 meter en een IP55-water en stofbescherming. Mocht je dus veel onderweg zijn met je externe SSD dan is dit model handig.

SSD Western Digital
De SSD’s op een rijtje. (Afbeelding: Western Digital)

De devices van WD

Voor gamers komt Western Digital met de WD Black aan het einde van dit kwartaal. Deze schrijf is comptabel met PC’s, PlayStations en Xbox One gamebibliotheken. Met een leessnelheid van 2000MB per seconde zit je daarmee wel gebakken. Net als de SanDisk Extreme pro gaat deze 750 dollar kosten.

Het goedkoopste model dat Western Digital gaat uitbrengen is de WD MyPassport SSD. Voor een prijs van 680 dollar krijg je een SSD die een leessnelheid heeft 1050MB per seconde en schrijfsnelheid van 1000MB per Seconde. Net as het goedkopere model van SanDisk heeft deze ook een valbescherming van 2 meter. Ook zijn er verschillende kleuren verkrijgbaar waaronder blauw, grijs, rood en zilver. Deze komt aan het einde van dit kwartaal uit.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Roko

  Speciaal ontworpen voor gamers? Als er een interface voor de Xbox Series X storage expansion op zou zitten dan geloof ik dat wel, maar nu is het ook maar een heel grote en prijzige USB ssd-drive. Gemiste kans zou ik zeggen.

 • Profielfoto
  Imagic

  Het blijft mij verbazen dat de prijzen voor interne en externe SSD schijven zo enorm hoog blijven.

  Je zou denken dat deze inmiddels na zoveel jaren ontwikkeling in prijs zouden kunnen dalen.

  Zolang een externe SSD van 4TB rond de €600 blijft hangen pas ik.

 • Profielfoto
  Padawan

  Ps5 leessnelheid: 5500 mbps, dus niet voor PlayStation gemaakt……