Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 13 januari 2021

CES 2021: Pioneer komt met draadloze CarPlay Receiver voor in je auto

Met Apple CarPlay is het mogelijk om meer uit je autorit te halen door je iPhone te koppelen. Mocht je zo’n systeem kun je makkelijk gebruik maken van Spotify en Apple Kaarten voor navigatie. En nu komt Pioneer met een draadloze receiver.

De DMH-WC5700NEX receiver van Pioneer maakt het mogelijk om in verschillende auto’s die geen standaard Carplay of Android Auto hebben toch gebruik te maken van zo’n systeem. Deze werd op de CES 2021 onthuld.

Pioneer komt met draadloze CarPlay receiver

Het voordeel van deze CarPlay receiver van Pioneer is dat hij in de auto op meerdere plekken is in te bouwen. Zeker met auto’s die een beperkte ruimte hebben op het dashboard om zoiets in te zetten. Het maakt gebruik van een 6,8 inch touch screen, waardoor je genoeg ruimte hebt om tijdens het rijden alles te besturen. Door dat het touchscreen losgekoppeld is van het zogenaamde sub-chasis met de CPU en de andere componenten, is het zeer flexibel in je auto te zetten. Ted Cardenas, de vice president van marketing van Pioneer Electronics USA liet volgens MacRumors het volgende kwijt over het product:

“With the DMH-WC5700NEX, Pioneer provides an automotive upgrade solution for many different vehicles that typically have been extremely restrictive or even impossible with regard to the installation of an aftermarket in-dash receiver, including several popular late model Chevrolet vehicles such as the Silverado and Camaro.”

De CarPlay receiver van Pioneer lijkt dus voornamelijk interessant te zijn voor auto’s die een paar jaar geleden op de markt zijn gebracht of wagens die gelden als een instapauto en zo’n systeem nog niet hebben. Naast die ondersteuning maakt de DMH-WC5700NEX receiver gebruik van Bluetooth, een ingebouwde HD Radio, is hij te koppelen met SiriusXM, kun je er een HDMI-kabel op aansluiten voor entertainment op de stoelen achter de rijder en meer.

Nog even wachten

De Pioneer DMH-WC5700NEX receiver met CarPlay staat in de Verenigde Staten gepland voor een release in de zomer. Hoeveel hij dan gaat kosten is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
CES 2021: Pioneer komt met draadloze CarPlay Receiver voor in je auto
Sluiten