Mark Hofman
Mark Hofman Accessoires 12 januari 2021

CES 2021: LG kondigt eerste 31.5-inch OLED 4K UltraFine monitor aan

De grootste technologiebeurs van de wereld, CES 2021, is deze week van start gegaan. Apple schittert ook in 2021 in afwezigheid, maar dat wil niet zeggen dat klanten van het bedrijf er niets te zoeken hebben.

Zo kondigde LG gistermiddag, tijdens hun CES 2021 presentatie, zijn eerste UltraFine OLED-monitor aangekondigd.

LG introduceert eerste OLED UltraFine monitor aan

Ondanks het feit dat LG gistermiddag tijdens de CES 2021 presentatie veel dingen aankondigde, kwam de monitor niet uitgebreid aan bod. Zo hebben we een korte indruk gekregen van hoe de LG UltraFine OLED Pro eruit ziet en kregen we een aantal specificaties te zien. We weten bijvoorbeeld dat de monitor een 31.5-inch beeldscherm met een resolutie van 3840×2160 (4K) en een aspect ratio van 16:9. Volgens LG zelf is de UltraFine OLED Pro in de mogelijkheid om 99% van de DCI-P3 en AdobeRGB-kleurruimtes weer te geven. Hierdoor leent de monitor zich voornamelijk goed voor de ‘creatieve professional’. Het Zuid-Koreaanse bedrijf geeft als voorbeeld voornamelijk bedrijven die zich bezighouden met foto- en videobewerking.

Zoals gezegd weten we niet heel erg veel over de monitor. We weten bijvoorbeeld niet welk prijskaartje eraan gehangen wordt en we hebben ook geen idee wanneer hij beschikbaar komt. Het enige wat we weten is dat er genoeg aansluitingen zijn om de LG UltraFine OLED Pro te gebruiken. Zo beschikt de monitor over drie USB-A-poorten, één 90W USB-C-poort, twee DisplayPort-aansluitingen en een HDMI-poort. Ook je nieuwe M1 MacBook Air of Pro is dus gewoon aan te sluiten.

CES 2021

Zoals gezegd is de grootste en belangrijkste technologiebeurs van het jaar, CES 2021, van start gegaan. Bedrijven laten op de beurs, die dit jaar volledig digitaal is, onder andere zien wat er voor het komende jaar op de planning staat. Maar de Consumer Electronic Show is ook altijd de plek waar verder gekeken wordt dan de komende 365 dagen. Zo kijken bedrijven ook ver vooruit door plannen voor de toekomst te delen of met interessante concepten te komen.

We volgens de beurs op onze zusterwebsite WANT deze week op de voet. Benieuwd naar wat er allemaal speelt op de beurs en wat de meest recente ontwikkelingen zijn? Dan verwijzen we je graag door naar deze pagina!

Reageer op artikel:
CES 2021: LG kondigt eerste 31.5-inch OLED 4K UltraFine monitor aan
Sluiten