Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Accessoires 14 januari 2021

CES 2021: LG introduceert 4K-projector met AirPlay 2-ondersteuning

LG kondigt tijdens CES 2021 een 4K-projector aan die ondersteuning biedt voor Apple AirPlay 2. Daardoor kun je gemakkelijk content vanaf je iPhone projecteren op de muur. Je moet er wel diep voor in de buidel tasten. Het gevaarte is vanaf 18 januari te koop (wereldwijd) en heeft een prijskaartje van 2.999 dollar (bijna 2.500 euro, exclusief btw).

De projector van LG heeft de pakkende naam HU810P en draait op WebOS 5.0. Het systeem is in staat een scherm van 300 inch weer te geven en biedt een maximale helderheid van 2.700 ansi lumen. Er is ondersteuning voor zowel de standaarden HDR10 als HLG HDR. Ook kan de projector het beeld aanpassen aan de kamer waarin je hem gebruikt en aan de content die je op dat moment bekijkt. Zo zijn er bijvoorbeeld modi beschikbaar voor donkere en lichte kamers; die modi ‘zien’ hoeveel omgevingslicht er is en kunnen de beelden erop aanpassen. Ook kan de framerate voor films teruggebracht worden naar 24 frames per seconde. De bron van de laser kan in totaal twintigduizend uur gebruikt worden.

4K-projector van LG

Ondanks het hoge prijskaartje, krijg je niet meteen toegang tot de nieuwste versie van het WebOS. De projector wordt geleverd met WebOS 5.0, terwijl tijdens CES eerder deze week WebOS 6.0 gepresenteerd is. Die versie van het besturingssysteem komt later dit jaar naar nieuwe LG-televisies. WebOS 5.0 heeft wel genoeg toffe functies, zoals native ondersteuning voor videostreamingdiensten als Disney+, Netflix, Amazon Prime Video en YouTube. Daarnaast is er ook ondersteuning voor Miracast, waarmee je het beeld van bijvoorbeeld compatibele laptops draadloos kan overbrengen.

LG HU810P
LG HU810P

Ook met je stem te besturen

Achterop zitten in totaal drie HDMI-poorten: eentje is HDMI 2.1. Ook is er ondersteuning voor e-arc, kun je muziek streamen via bluetooth en kun je of de Google Assistent of Amazon Alexa ermee aanspreken (nooit allebei tegelijk: je moet kiezen). LG lanceerde in 2018 zijn eerste 4K-projector. Ook is er een short throw-model beschikbaar, waarmee je op korte afstand een groot beeld projecteert op de muur.

Reageer op artikel:
CES 2021: LG introduceert 4K-projector met AirPlay 2-ondersteuning
Sluiten