Call of Duty Mobile meest gedownloade iOS-game in december 2020

Door: Jelle van Es - 1 reactie
Call of Duty Mobile
(Afbeelding: Activision)

Eerder hadden we al een overzicht met games die massaal gedownload werden. Toen stelden we dat Among Us het meest succesvol was. Maar nu stelt Sensor Tower dat Call of Duty Mobile de meest gedownloade iOS-game in december 2020 was.

Het verschil zit hem waarschijnlijk in het feit dat Sensor Tower data wereldwijd heeft verzameld en dat daarbij met name de downloads vanuit China voor een ander beeld zorgen. Want zo’n 60 procent van alle Call of Duty Mobile-downloads komt uit China.

Call of Duty Mobile nog altijd succesvol

En daarmee is Call of Duty Mobile dus de game die op het iOS-platform het meest is gedownload. En dat is toch wel netjes voor een game die al een flinke tijd op de markt is. Datzelfde geldt overigens voor Among Us, maar die game lijkt alle regels van een game sowieso al te overtreden. Want pas een paar jaar na de release werd die game goed opgepakt. De titel is nog wel het meest gedownload wereldwijd, omdat hij het met name enorm goed doet op het Android-platform.

De succesvolste games van december (Afbeelding: Sensor Tower)

Among Us is op Call of Duty Mobile na overigens nog altijd de meest gedownloade game op het iOS-platform. Op de derde plek zien we Project Makeover. Andere grote titels die flink worden gedownload zijn PUBG Mobile en Roblox. Ook LOL: Wild Rift doet het goed op het iOS-platform, wat andermaal te maken lijkt te hebben met de Chinese markt en de impact daarvan.

Genoeg om uit te kiezen

Zodoende zijn er dus genoeg games om op je iPhone te spelen. Wanneer een schietgame als Call of Duty Mobile of PUBG Mobile niet helemaal je ding is, dan kun je nog altijd kijken naar de Apple Arcade. Daar kun je voor een vast bedrag per maand aan de slag met een enorme bibliotheek gaan games, waarbij je elke week nieuwe titels krijgt.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Dashter

    Behalve dan in Belgiƫ. Hier is het niet beschikbaar wegens inbreuken op de gokwetgeving. Dringend tijd dat andere EU-landen zich hier bij scharen, zodat games de gokelementen die gericht zijn naar kinderen ook daadwerkelijk uit de app halen ipv de app gewoon niet beschikbaar te stellen.