Jeroen Kraak
Jeroen Kraak App Store 14 januari 2021

BMW komt met nieuwe versie van Apple’s CarKey

Autofabrikant BMW heeft nieuwe plannen laten zien van haar Digital Key Plus, een verbeterde versie van de Apple CarKey.

Apple en BMW werken al langer samen op het gebied van Apple CarKey, of zoals BMW het noemt: de Digital Car Key. Het was de eerste automaker die de functie ondersteunde. Zo kan de gebruiker de auto openen door middel van de iPhone. Nu gaat het nog een stapje verder.

Apple CarKey wordt verbeterd door BMW

Nu komt BMW met de Digital Key Plus, een verbeterde versie van de vorige die het afgelopen jaar werd geïntroduceerd. De nieuwe autosleutel maakt gebruik van ultrabreedbandtechnologie. Hierdoor hoeven bestuurders hun telefoon zelfs niet meer uit hun zak te halen om de auto meteen te kunnen openen. De eerste auto die hier gebruik van gaat maken is de BMW iX, de volledig elektrische auto die dit jaar in Europa zal verschijnen.

De Digital Key is nog maar pas in gebruik. iOS 13.6 was het eerste besturingssysteem die het ondersteunde. Tot nu toe maakt alleen nog maar BMW van de functie gebruik om de auto met je iPhone te openen. Deze technologie wordt al bij een aantal auto’s van het merk toegepast.

Ultrabreedband

Met ultrabreedband gaat het nu een stapje verder. Dit communicatieprotocol zorgt ervoor dat de telefoon op afstand met de auto kan communiceren. Daardoor hoef je nu slechts in de buurt te zijn om de auto te openen. Bovendien claimt BMW dat de precisie van de techniek ervoor zorgt dat de criminelen de auto niet kunnen openen met een opgevangen signaal.

Om gebruik te maken van ultrabreedbandtechnologie rolt Apple de techniek nu verder uit bij een aantal iPhone 11-modellen met de U1-chip. Daarna komen de iPhone 12-modellen aan de beurt. Doordat de nieuwe Apple Watch 6 de chip ook hebben, ligt het in de verwachting dat de Digital Key Plus daarop ook beschikbaar zal zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BMW komt met nieuwe versie van Apple’s CarKey
Sluiten